Autor:

Ananasový dort

Střední
Ingredience
Jablka 600 g
Vanilkový pudink 1 ks
Cukr krupice 70 g
Vanilkový cukr 1 balíček
Dětské piškoty 1/2 balíček
Hnědý rum 4 lžíce
Smetana ke šlehání  
Voda
dvakrát 1/8 l
 
Aroma
(do těsta)
1 lžička

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Dorty

Jablka oloupeme a nakrájíme na malé kostičky, vložíme do většího kastrolu. Posypeme pískovým cukrem, zalijeme 1/8 l vody a na mírném ohni mícháme, až jsou jablka téměř měkká - nesmí se rozvařit. Pak je zalijeme 1/8 l vody, v níž jsme rozmíchali pudink. Necháme přejít varem. Přidáme piškoty předem zvlhčené rumem. Těsto rozložíme do dortové formy a dáme zchladit na 2 hodiny. Porce zdobíme šlehačkou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
Reklama
Kuřecí stehýnka s domácími hranolky a tatarkou Víkend ve venkovském stylu Články z

Komentáře k receptu: Ananasový dort

Komentáře

  1. Anonym   01.12.2006 | 21:28 | reagovat | závadný

    Do receptu nedávám ananasové aroma ani rum, ale puding rozmíchám ve šťávě z ananas.kompotu a ananas přidávám do hotové hmoty, takže v hotovém dortu jsou i kousky ananasu.

  2. Di   14.09.2006 | 10:17 | reagovat | závadný

    Máte pravdu, nastává čas jablek a někdy je třeba rychle zkounzumovat, co napadá. Takže se tenhle recept úžasne hodí, je třeba ho připomenout! Včera jsem ho dělala z jedné a půl dávky a vzala s sebou na návštěvu. Nezbyl ani kousíček, přestože se sladkostí sešlo hodně. A to se ni nestačil rozležet do třetího dne (to je totiž o=ravdu nejlepší).

  3. Maruš   20.08.2006 | 17:08 | reagovat | závadný

    Zase nastává čas jablek,dělala jsem velmi podobně.Použila jsem banánový pudink a vynechala aroma a rum.Po vychlazení je velmi osvěžující a jablečná náplň je chutná i v DIA verzi.Někdy prokládám přímo do misek a nechám ztuhnout.

  4. Simona   26.06.2006 | 23:35 | reagovat | závadný

    ja aroma vynechavam, skladam vrstvu piskot, vrstvu jablecne hmoty a po zchladnuti to cele poliju jeste cokoladovou polevou a opet necham ztuhnout

  5. Jana   20.02.2006 | 14:30 | reagovat | závadný

    toto není ananasový dort ... ale jablkový! To ananasový aroma tomu moc nepomůže, když jsou tam jablka! Nevím, radši bych v ananasovým dortu měla kousky ananasu ...

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web