Ananasový dort

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g jablka
    • 1
      ks vanilkový pudink
    • 70
      g cukr krupice
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 0,5
      balíček dětské piškoty
    • 4
      lžíce hnědý rum
    • smetana ke šlehání
    • voda dvakrát 1/8 l
    • 1
      lžička aroma (do těsta)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Jablka oloupeme a nakrájíme na malé kostičky, vložíme do většího kastrolu. Posypeme pískovým cukrem, zalijeme 1/8 l vody a na mírném ohni mícháme, až jsou jablka téměř měkká - nesmí se rozvařit.
2
Pak je zalijeme 1/8 l vody, v níž jsme rozmíchali pudink. Necháme přejít varem. Přidáme piškoty předem zvlhčené rumem. Těsto rozložíme do dortové formy a dáme zchladit na 2 hodiny. Porce zdobíme šlehačkou.
Zařazení: Moučníky Dorty
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Anonym
    Anonym |

    1. 12. 2006 21:28

    Do receptu nedávám ananasové aroma ani rum, ale puding rozmíchám ve šťávě z ananas.kompotu a ananas přidávám do hotové hmoty, takže v hotovém dortu jsou i kousky ananasu.

  • Di
    Di |

    14. 9. 2006 10:17

    Máte pravdu, nastává čas jablek a někdy je třeba rychle zkounzumovat, co napadá. Takže se tenhle recept úžasne hodí, je třeba ho připomenout! Včera jsem ho dělala z jedné a půl dávky a vzala s sebou na návštěvu. Nezbyl ani kousíček, přestože se sladkostí sešlo hodně. A to se ni nestačil rozležet do třetího dne (to je totiž o=ravdu nejlepší).

  • Maruš
    Maruš |

    20. 8. 2006 17:08

    Zase nastává čas jablek,dělala jsem velmi podobně.Použila jsem banánový pudink a vynechala aroma a rum.Po vychlazení je velmi osvěžující a jablečná náplň je chutná i v DIA verzi.Někdy prokládám přímo do misek a nechám ztuhnout.

  • Simona
    Simona |

    26. 6. 2006 23:35

    ja aroma vynechavam, skladam vrstvu piskot, vrstvu jablecne hmoty a po zchladnuti to cele poliju jeste cokoladovou polevou a opet necham ztuhnout

  • Jana
    Jana |

    20. 2. 2006 14:30

    toto není ananasový dort ... ale jablkový! To ananasový aroma tomu moc nepomůže, když jsou tam jablka! Nevím, radši bych v ananasovým dortu měla kousky ananasu ...

  • Di
    Di |

    3. 11. 2005 22:32

    Souhlasím, dort je skvělý. Místo tresti dávám 1/8 l pomerančové šťávy nebo džusu. Přesto dort chutná jako ananasový. Jen ho nechám rozležet do druhého dne.

  • Anonym
    Anonym |

    3. 11. 2005 21:48

    Nemá to chybu,když máte chuť na zmrzku a zažene to hlad....

  • Zlatka Petrasova
    Zlatka Petrasova |

    25. 6. 2005 05:17

    je to skvele, hlavne v lete.