Autor:

Americká mrkvová buchta

Střední
Na koláč
Hladká mouka
(Čtvrtlitráčky)
2 hrnek
Prášek do pečiva 1 lžička
Bi-soda 1 lžička
Skořice 1 lžička
Sůl
1/4 lžičky
 
Olej
1 a půl hrnku oleje
 
Moučkový cukr 2 hrnek
Vejce 4 ks
Mrkev 2 hrnek
Nasekané ořechy 1 hrnek
Poleva
Máslo
Změklého
125 g
Tvaroh
Změklý
250 g
Vanilkový cukr 1 balíček
Moučkový cukr 225 g
Americká mrkvová buchta

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Buchty

Předehřejeme troubu na 180 °C. Smícháme prvních pět ingrediencí a odložíme je stranou. Smícháme dohromady další tři ingredience (nejlépe elektrickým mixérem) a postupně přisypeme již promíchanou mouku s práškem do pečiva, skořicí, solí a sodou. Poté přidáme mrkev a ořechy. Těsto vlijeme do vymazaného a vysypaného pekáčku (20×30 cm nebo obdobného).

Pečeme 50-60 minut. Po upečení necháme vychladnout a vytvoříme polevu (dobře promixujeme všechny přísady). Navrstvíme na koláč a můžeme vložit na hodinu do ledničky (i poté můžeme koláč uchovávat v lednici).

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 27 x
1-
4.62 27 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 27x)
Voňavý tvaroháč Tip na víkend: Tvaroh v hlavní roli Články z

Komentáře k receptu: Americká mrkvová buchta

Komentáře

  1. silvik T.   22.01.2015 | 20:12 | reagovat | závadný

    Moc dobrá a vláčná buchta.Během večera zmizela.

  2. Soňka   24.09.2013 | 15:36 | reagovat | závadný

    Dnes jsem zkoušela,dala jsem na doporučení jeden hrnek cukru a je fakt luxusníííí!Lepší jsem dlouho nejedla.Děkuju za recept :-)

  3. kofola33   13.06.2013 | 17:39 | reagovat | závadný

    Trochu jsem spojila tenhle recept s tim, co jsem uz mela a vysledek je genialni:-) Cukru jsem dala jen jeden hrnek, sladke je to dost i diky mrkvicce a pridala jsem strouhany muskatovy orisek a tluceny hrebicek. Oleje jsem taky ubrala, takze jeden hrnek. Jako polevu jsem pouzila soft cheese Philadelphia, mlety cukr a trochu citronove stavy. Ale je skvely i bez toho. Diky za inspiraci!

  4. prdka   31.05.2013 | 18:36 | reagovat | závadný

    ten moučník jsem pekla už 4 krát.Napoprvé byl suchý, ale potom se mi povedl.

  5. dafffca   05.10.2012 | 10:53 | reagovat | závadný

    Buchtu jsem vyzkousel uz dvakrat. Je moc stavnata a dobra. A vubec jsem na ni nedelal zadny krem ani polevu. Je to zbytecne. Mozna bych tak jeste na ni mohl dat citronovou polevu z citronu a praskoveho sukru, ale je to podle mne zbytecne. Take jsem nemichal oddelen cast a pak druhou cast jak je v receptu napsane, vsehcno nacpat do velke mise, zamichat rucnim mixerem na plech a upect. V horkovzdusne troube byla hotova asi za 25 minut na 180 stupnu. A na druhy den mi prijde jeste lepsi nez hned po upeceni.

1 2 3 4 ... 6 ... 8 ... 10 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web