Ajťácké Chilli con carne

70 minut PT0H70M
Porce: 4
Ingredience
Fazole 200 g
Kukuřice
sterilovaná nebo mražená
100 g
Mleté maso - hovězí 450 g
Rajčata
spařená, oloupaná
3 ks
Cibule
větší
1 ks
Česnek 4 stroužek
Chilli papričky 1 ks
Vývar  
Polohrubá mouka
na zahuštění
 
Olej  
Sůl  
Pepř mletý  
Tymián  
Chilli con carne podle Davida

Postup přípravy:

Na velké hluboké pánvi osmahneme cibulku, poté přidáme česnek a mleté maso, které vařečkou rozmělníme a čekáme, až se rozpadne na drobné kousky a zatáhne. Pak přidáme rajčata a fazole, osolíme, opepříme. Fazole musí být den dopředu naložené ve vodě – pokud zapomeneme, dají se použít fazole ve slaném nálevu z plechovky. Přidáme trochu vývaru a dusíme pod pokličkou. Mezitím si nadrobno nasekáme chilli papričku, kterou přidáme ke konci dušení, stejně tak tymián. Ještě o něco dříve přidáme kukuřici. Podle požadavku na konzistenci zahustíme polohrubou moukou. Hotovo je cca za hodinu, podle fazolí – musí být měkké.

Pro zjemnění lze přidat smetanu a dva čtverečky hořké čokolády. Lze oživit paprikou nebo červeným vínem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 7 x
1
4.86 7 5 1
Salsa s artyčoky, čedarový dip a salsa z pečených rajčat Originální párty chuťovky Články z

Komentáře k receptu: Ajťácké Chilli con carne

Komentáře

  1. Kobe   04.10.2013 | 20:50 | reagovat |

    Dovolil bych si jednu menší úpravu - chilli papričku nepřidávámé nikdy do jídla pře vaření!
    Nasekanou chilli papričku, chi sušené a nadrcené chilli zvolna zahříváme v oleji ihned na začátku přípravy pokrmu - to jest předtím než se přidá cibulka či maso.
    Jídlo pak zjíská příjemně konzistentní pálivou chuť a není to jen o tom kdo chytne "šrapnel" v podobě kousku chilli paprička kterou přidáte ke konci vaření.

  2. Ajťačka Eva   25.11.2012 | 13:54 | reagovat |

    Vařil to manžel a mě to moc chutnalo :-)

  3. Ivana   29.08.2012 | 11:16 | reagovat |

    Bez červených fazolí není chilli con carne. To jako byste delala zelnacku z kapusty ;-)

    1. brainbow   31.10.2013 | 13:00 | reagovat |

      zelnacku delame zasadne bez kapusty :-D

    2. Thaya   25.01.2014 | 12:19 | reagovat |

      Tak tentokrát jsem to udělala z červených fazolí a žádný velký rozdíl jsem v tom nenašla. Bohužel nejsem asi takový gurmán jako vy. :-\

  4. Thaya   21.08.2012 | 12:46 | reagovat |

    Měla jsem k dispozici jenom bílý fazole, ale bylo to fakt výborný, Hlavně chlapi to vychvalovali. Dala jsem tam malý chilli papričky z naší zahrady, ale hodně, takže to bylo parádně ostrý :-)

  5. Lenka   17.05.2012 | 8:35 | reagovat |

    Tento recept znam a vařím ho fazole dávám z plechovky je to rychlejší.klikněte si na videorecepty je jich tam víc :-)

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web