Ajťácké Chilli con carne

70 minut PT0H70M
Porce: 4
Ingredience
Fazole 200 g
Kukuřice
sterilovaná nebo mražená
100 g
Mleté maso - hovězí 450 g
Rajčata
spařená, oloupaná
3 ks
Cibule
větší
1 ks
Česnek 4 stroužek
Chilli papričky 1 ks
Vývar  
Polohrubá mouka
na zahuštění
 
Olej  
Sůl  
Pepř mletý  
Tymián  
Chilli con carne podle Davida

Postup přípravy:

Na velké hluboké pánvi osmahneme cibulku, poté přidáme česnek a mleté maso, které vařečkou rozmělníme a čekáme, až se rozpadne na drobné kousky a zatáhne. Pak přidáme rajčata a fazole, osolíme, opepříme. Fazole musí být den dopředu naložené ve vodě – pokud zapomeneme, dají se použít fazole ve slaném nálevu z plechovky. Přidáme trochu vývaru a dusíme pod pokličkou. Mezitím si nadrobno nasekáme chilli papričku, kterou přidáme ke konci dušení, stejně tak tymián. Ještě o něco dříve přidáme kukuřici. Podle požadavku na konzistenci zahustíme polohrubou moukou. Hotovo je cca za hodinu, podle fazolí – musí být měkké.

Pro zjemnění lze přidat smetanu a dva čtverečky hořké čokolády. Lze oživit paprikou nebo červeným vínem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 7 x
1
4.86 7 5 1
Recepty na víkend: Dušené hrušky a karamelizovaná jablíčka Články z

Komentáře k receptu: Ajťácké Chilli con carne

Komentáře

  1. Kobe   04.10.2013 | 20:50 | reagovat |

    Dovolil bych si jednu menší úpravu - chilli papričku nepřidávámé nikdy do jídla pře vaření!
    Nasekanou chilli papričku, chi sušené a nadrcené chilli zvolna zahříváme v oleji ihned na začátku přípravy pokrmu - to jest předtím než se přidá cibulka či maso.
    Jídlo pak zjíská příjemně konzistentní pálivou chuť a není to jen o tom kdo chytne "šrapnel" v podobě kousku chilli paprička kterou přidáte ke konci vaření.

  2. Ajťačka Eva   25.11.2012 | 13:54 | reagovat |

    Vařil to manžel a mě to moc chutnalo :-)

  3. Ivana   29.08.2012 | 11:16 | reagovat |

    Bez červených fazolí není chilli con carne. To jako byste delala zelnacku z kapusty ;-)

    1. brainbow   31.10.2013 | 13:00 | reagovat |

      zelnacku delame zasadne bez kapusty :-D

    2. Thaya   25.01.2014 | 12:19 | reagovat |

      Tak tentokrát jsem to udělala z červených fazolí a žádný velký rozdíl jsem v tom nenašla. Bohužel nejsem asi takový gurmán jako vy. :-\

  4. Thaya   21.08.2012 | 12:46 | reagovat |

    Měla jsem k dispozici jenom bílý fazole, ale bylo to fakt výborný, Hlavně chlapi to vychvalovali. Dala jsem tam malý chilli papričky z naší zahrady, ale hodně, takže to bylo parádně ostrý :-)

  5. Lenka   17.05.2012 | 8:35 | reagovat |

    Tento recept znam a vařím ho fazole dávám z plechovky je to rychlejší.klikněte si na videorecepty je jich tam víc :-)

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Kteří muži vám budou nevěrní? Nejvíc podvádějí Střelci, Vodnáři a Blíženci! Kteří muži vám budou nevěrní? Nejvíc podvádějí Střelci, Vodnáři a Blíženci!
5 důvodů, proč vaše břicho nemizí, i když chodíte cvičit 5 důvodů, proč vaše břicho nemizí, i když chodíte cvičit
Fotogalerie Tatiany Vilhelmové: Jak to, že vypadá pořád stejně? Fotogalerie Tatiany Vilhelmové: Jak to, že vypadá pořád stejně?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web