Autor:

Adventní chléb

Střední
Ingredience
Celozrnná pšeničná mouka 1 kg
Droždí 30 g
Med 100 g
Máslo 100 g
Sůl 1 lžička
Skořice 1,5 lžička
Koriandr 1,5 lžička
Muškátový oříšek 1,5 lžička
Rozinky 70 g
Mandle 100 g
Mléko
záleží od těsta
600 ml
Lískové oříšky 120 g
Fíky
pokrájené
140 g

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Pečivo

Z droždí, 1 dl vlažného mléka a špetky mouky připravíme kvásek. Mléko, med, máslo, sůl a kořeniny přidáme k mouce, smícháme s vykynutým kváskem a dobře vymícháme. Přikryjeme a necháme 25 až 30 minut kynout na teplém místě.

Po vykynutí těsto ještě jednou přemísíme, vmícháme oříšky, rozinky, mandle a pokrájené fíky. Rozdělíme na dvě poloviny a každou vložíme do máslem vymazané formy. Potřeme mlékem a necháme ještě 15 min. stát. Vložíme do trouby předehřáté na 180 stupňů Celsia a pečeme 40 až 50 minut.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
5
1 1 5 1
Zapečený květák Recept od čtenářky časopisu F.O.O.D.: Zapečený květák Články z

Komentáře k receptu: Adventní chléb

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Potraviny, které spalují kalorie! Můžete jíst a zároveň hubnout? Potraviny, které spalují kalorie! Můžete jíst a zároveň hubnout?
Emma Watson prožívá noční můru, je totálně pod kontrolou Toma Hankse Emma Watson prožívá noční můru, je totálně pod kontrolou Toma Hankse
Jsi příšera! Šikanovali blogerku za to, že ve videu ukázala akné Jsi příšera! Šikanovali blogerku za to, že ve videu ukázala akné
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web