Autor:

Adventní chléb

Střední
Ingredience
Celozrnná pšeničná mouka 1 kg
Droždí 30 g
Med 100 g
Máslo 100 g
Sůl 1 lžička
Skořice 1,5 lžička
Koriandr 1,5 lžička
Muškátový oříšek 1,5 lžička
Rozinky 70 g
Mandle 100 g
Mléko
záleží od těsta
600 ml
Lískové oříšky 120 g
Fíky
pokrájené
140 g

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Pečivo

Z droždí, 1 dl vlažného mléka a špetky mouky připravíme kvásek. Mléko, med, máslo, sůl a kořeniny přidáme k mouce, smícháme s vykynutým kváskem a dobře vymícháme. Přikryjeme a necháme 25 až 30 minut kynout na teplém místě.

Po vykynutí těsto ještě jednou přemísíme, vmícháme oříšky, rozinky, mandle a pokrájené fíky. Rozdělíme na dvě poloviny a každou vložíme do máslem vymazané formy. Potřeme mlékem a necháme ještě 15 min. stát. Vložíme do trouby předehřáté na 180 stupňů Celsia a pečeme 40 až 50 minut.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
5
1 1 5 1
Bramborové frity se slaninou Hostina pro zimní den Články z

Komentáře k receptu: Adventní chléb

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě 6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě
Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác
Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu! Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web