Adventní chléb

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg celozrnná pšeničná mouka
    • 30
      g droždí
    • 100
      g med
    • 100
      g máslo
    • 1
      lžička sůl
    • 1.5
      lžička skořice
    • 1.5
      lžička koriandr
    • 1.5
      lžička muškátový oříšek
    • 70
      g rozinky
    • 100
      g mandle
    • 600
      ml mléko záleží od těsta
    • 120
      g lískové oříšky
    • 140
      g fíky pokrájené

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z droždí, 1 dl vlažného mléka a špetky mouky připravíme kvásek. Mléko, med, máslo, sůl a kořeniny přidáme k mouce, smícháme s vykynutým kváskem a dobře vymícháme. Přikryjeme a necháme 25 až 30 minut kynout na teplém místě.
2
Po vykynutí těsto ještě jednou přemísíme, vmícháme oříšky, rozinky, mandle a pokrájené fíky. Rozdělíme na dvě poloviny a každou vložíme do máslem vymazané formy. Potřeme mlékem a necháme ještě 15 min. stát. Vložíme do trouby předehřáté na 180 stupňů Celsia a pečeme 40 až 50 minut.
Zařazení: Pokrmy Pečivo

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.