Autor:

Ádovy koule

20 minut PT0H20M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Brambory 1200 g
Mleté maso - hovězí 400 g
Cibule 1 ks
Česnek 3 stroužek
Vejce 3 ks
Pažitka 1 lžíce
Hořčice 1 lžíce
Cukr 1 špetka
Sůl 1 špetka
Sojová omáčka 1 lžíce
Pepř drcený 1 špetka
Ádovy koule

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy

Brambory nastrouháme půl na půl na hrubém a jemném struhadle, osolíme je a poté, co pustí vodu, ji z nich vymačkáme. Nastrouháme nahrubo cibuli a najemno česnek. Přidáme 3 vejce, najemno nakrájenou pažitku, pepř, majoránku, špetku cukru a trošku sojové omáčky. Tuto směs pečlivě smícháme a podle potřeby přidáváme strouhanku podle toho, jaká je konzistence směsi. Ze vzniklé hmoty vytvoříme kuličky průměru zhruba 3–4 cm. Vzniklé „koule“ dáme smažit do fritovacího hrnce nebo na pánev s větším množstvím oleje.
Příloha k tomuto pokrmu není potřebná, ale je dobré koule jíst s rajčatovým nebo okurkovým salátem nebo kyselou okurkou.
Doporučuji si nastrouhat ředkvičky, přidat najemno nakrájená rajčata s trochou citronové šťávy, cukru, soli a malým množství tatarské omáčky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Ančovičkový salát s kapary Recepty z ostrova Sardinie Články z

Komentáře k receptu: Ádovy koule

Komentáře

  1. Jindra   13.10.2014 | 11:34 | reagovat |

    V rozpisu je maso, ale v popisu ne, zřejmě se vpracuje do bramborové hmoty, že?

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 věcí, které na něm nikdy nezměníte. A ani byste se o to neměla snažit 10 věcí, které na něm nikdy nezměníte. A ani byste se o to neměla snažit
Nejlepší mazanec: 5 receptů, podle kterých ho zvládne každý Nejlepší mazanec: 5 receptů, podle kterých ho zvládne každý
Proč jste single? Panny jsou vybíravé, Střelci se bojí nudy! Proč jste single? Panny jsou vybíravé, Střelci se bojí nudy!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web