Ádovy koule

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
20 minut
4
porce
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1200
      g brambory
    • 400
      g mleté maso - hovězí
    • 1
      ks cibule
    • 3
      stroužek česnek
    • 3
      ks vejce
    • 1
      lžíce pažitka
    • 1
      lžíce hořčice
    • 1
      špetka cukr
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      lžíce sojová omáčka
    • 1
      špetka pepř drcený

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory nastrouháme půl na půl na hrubém a jemném struhadle, osolíme je a poté, co pustí vodu, ji z nich vymačkáme. Nastrouháme nahrubo cibuli a najemno česnek. Přidáme 3 vejce, najemno nakrájenou pažitku, pepř, majoránku, špetku cukru a trošku sojové omáčky. Tuto směs pečlivě smícháme a podle potřeby přidáváme strouhanku podle toho, jaká je konzistence směsi. Ze vzniklé hmoty vytvoříme kuličky průměru zhruba 3–4 cm. Vzniklé „koule“ dáme smažit do fritovacího hrnce nebo na pánev s větším množstvím oleje.
2
Příloha k tomuto pokrmu není potřebná, ale je dobré koule jíst s rajčatovým nebo okurkovým salátem nebo kyselou okurkou.
3
Doporučuji si nastrouhat ředkvičky, přidat najemno nakrájená rajčata s trochou citronové šťávy, cukru, soli a malým množství tatarské omáčky.
Zařazení: Pokrmy

Komentáře k receptu

  • Jindra
    Jindra |

    13. 10. 2014 11:34

    V rozpisu je maso, ale v popisu ne, zřejmě se vpracuje do bramborové hmoty, že?