Rumové řezy ze zbylého cukroví

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 4
      ks vejce
    • 100
      g cukr krupice
    • 200
      g polohrubá mouka
    • 0,5
      balení prášek do pečiva
    • 6
      lžíce horká voda
  • Náplň
    • zbytky cukroví nebo třená bábovka, sušenky atd.
    • marmeláda
    • hnědý rum nebo šťáva

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ušleháme žloutky s cukrem a horkou vodou do pěny, přidáme mouku s práškem a nakonec vmícháme sníh z bílků. Upečeme na plechu vyloženém pečícím papírem ve vyhřáté troubě dorůžova asi 10 min na 170 °C - prostě klasický piškot (můžete zvolit i jiný, váš oblíbený).
2
Rozdělíme ho na 2 poloviny. Jednu pokapeme rumem (pro abstinenty nebo děti šťávou) a rozetřeme na ní připravenou směs, přiklopíme druhou polovinou, rovněž pokapeme a zatížíme. Necháme v chladu uležet. Povrch můžeme polít čoko nebo citronovou polevou, nebo jen pocukrujeme.
3
Směs dohladka vymícháme z rozstrouhaného nebo umletého zbylého vánočního pečiva (případně bábovky atd.), džemu a rumu naředěného vodou.
4
Místo rumu můžeme použít ovocnou nebo citronovou šťávu nebo šťávu z kompotu (ten můžeme rovněž přidat), dále můžeme přidat rozinky, kandované ovoce, ořechy, čokoládu nebo kávu, atd. - prostě fantazii se meze nekladou.
5
Pokud máte zbytků méně, můžete 2/3 piškotového plátu vyložit formu srnčího hřbetu, naplnit směsí a zbylou třetinou uzavřít.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • zdenka rysová
    zdenka rysová |

    19. 1. 2008 10:36

    Tak sem to vyzkoušela a musim říct že to bylo super...Určitě se to snědlo líp a rychleji než to cukroví...Ono je sice hezké ho strčit do mrazáku, ale ne vždy má člověk v srpnu chuť na vanilkový rohlíčky...Moc děkujui za tento recept, dala sem spoooustu rumu a byl fakt senzační

  • Anonym
    Anonym |

    8. 1. 2008 15:33

    Už zde bylo řečeno mnohokrát, jen připomínám, žeje možno zbylé cukroví zmrazit (pořádně uzavřít, třeba dát krabici ještě i do pytlíku). Na velikonoce jako když najdete a jak chutná!

  • Marsí
    Marsí |

    8. 1. 2008 13:11

    Takže něco podobného jako punčové řezy...no to je mi nápad...:-))) někdy u nás zbude kus okoralé bábovky nebo buchty..teď už budu vědět co s ní..díky za tip..:-))

  • Anonym
    Anonym |

    8. 1. 2008 12:21

    Umelu cukroví, může být i s krémem a marmeládou, přidám prášek do pečiva a mléka tolik, aby mělo těsto konzistenci jako např. olejová bábovka, která se tady několikrát vyskytuje, jen pod různými názvy.Je možné přidat i 1 vejce. Peču ve vymazané a vysypané formě.

  • Marcela Horáková
    Marcela Horáková |

    8. 1. 2008 11:49

    Anonyme, prosím můžeš popsat jak pečeš bábovku ze zbylého cukroví? Dost nám ho zbylo a chtěla bych vyzkoušet než ho vyhodím :-)

  • Anonym
    Anonym |

    8. 1. 2008 10:06

    Výborný nápad !!!Dosud jsem pekla ze zbylého cukroví jen bábovku.