Právě ta rozmanitost menu dne zcela zásadně chybí. :-D
Pondělí - zeleninová směs, pečivo; Úterý - těstoviny s bylinkami; Středa - mleté maso, brambory; Čtvrtek - obilovina, zeleninová směs; Pátek - zeleninová směs s klobásou, pečivo; Sobota - ryba, těstoviny; Neděle - mleté maso, pečivo.
Ono každé menu dne má svoje pravidla, pokud jej takto nazýváte.
Dobrý den, já jsem zase z mladší školy ;-) a všechna tahle "zažitá pravidla" mě nechávají chladným. Nevím, proč by se rodina měla scházet pouze v neděli, proč by se nemohla sejít jakýkoliv jiný den v týdnu a udělat si čas na kvalitní a dobrou večeři. Hamburger považujete za uskromnění - já ne, považuji ho za úplně normální jídlo, které bych si ale nikdy nedal v Zoo nebo fastfoodu. Pěkně doma namlít hovězí a udělat ho z kvalitních surovin. Odhoďte předsudky...svět bude hned veselejší ;-) Vlasta
Dobrý den, menu sestavuji já. Za kdovíjakého kuchaře se nepovažuji, ale vařím rád. Zaměřovat se celý týden na jednu surovinu bude vždycky špatně, myslím, že důležitá je pestrost. Uvedla jste příklad kuře - nedovedu si představit, že bych celý týden jedl jídla z kuřete. Chce to rozmanitost, kombinovat světové kuchyně...a nezaměřovat se pouze na tu českou. Vím, je to subjektivní věc...ale Menu týdne je pouze doporučení, pokud někomu jídla nevyhovují, je zde tisíce jiných receptů. Vlasta
Nezlobte se, ale stále jste nenapsala proč je hamburger tak špatný. Já na něm nevidím vůbec nic špatného - pokud se udělá z kvalitních surovin, je to úplně normální jídlo. Samozřejmě ne každý týden, ale třeba jednou za čtvrt roku. Nemluvím ale o hamburgeru z klasických fastfoodů...
Nedá mi neozvať sa na ten Hamburger v nedeľu. Ja viem, že som ešte zo starej školy, ale Hamburger ja osobne by som doma nerobila, ovšem viem si ho predstaviť, tak na nedeľnej prechádzke, trebárs v ZOO, alebo niekde po meste, ale určite nie v nedeľu k obedu. Podľa mňa nedeľný obed by mal mať aspoň trochu slávnostný nádych, už len preto, že je predpoklad, že je to deň, keď všetci príslušníci rodiny sú spolu, čo v týždni nie je až tak možné a preto tam má byť polievka, hlavné jedlo a podľa mňa aj dezert. Je to môj názor, no pokiaľ p.Novák sa uskromní hamburgerom, nič proti tomu nemám.
Drive take fungoval jidelnicek a mel hlavu a patu. Ja bych spis doporucovala se informovat o vyvazene strave ( dneska to uz problem neni ), typu maso 3x az 4x tydne a stridat hovezi, veprove, kureci; ryby 2x tydne, lusteniny 2-3x tydne; zelenina kazdy den, dezert nanejvys 2x tydne... Treba si ve stare podobe stranek najdete jidelnicek a nechte se inspirovat, to by taky slo, ne? Hodne uzivatelu se jidelnickem vzdycky ridilo. Kdyz uz tady takova rubrika je, tak by mela mit urcitou uroven. Hezky den. :-)
Po minulém týdnu, kdy v menu byly samé cizokrajnosti, pro jejichž uvaření člověk musí nejdřív objet celou republiku, aby sehnal ingredience, jsem došla k názoru, že tuto rubriku dělá někdo, kdo v životě nevařil. Menu by mělo mít větší smysl.
Doporučovala bych zaměřit se v týdnu třeba na jednu konkrétní surovinu - např. kuře nebo uzené nebo svíčková apod. Člověk pak uvidí nějakou logiku v tom, že v pondělí bude dělat křidélka KFC, v úterý kuře Kung Pao, ve středu kuřecí stehna na paprikách a olivách, ve čtvrtek kantonskou rýži, v pátek gnocchi s kuřecím masem a na sobotu a neděli mu zbyde krupičková kuřecí polévka. Takhle tedy vařím já - od všeho hezky dvě porce a k sobotní snídani zbyde rýže na sladko. Stejná posloupnost jídel by se dala vymyslet na cokoliv. A ne, že jeden den je v menu nutné shánět svíčkovou, druhý den potřebujete nutně pangasiuse, pak (uprostřed října) jahody, načež musíte běžet shánět lasagne apod.
Pak už by bylo lepší rubriku zrušit a nechat jen náhodně vybrané recepty jako tomu bylo kdysi.
A otázka, zda-li jen v neděli.. Jediný hamburger, který si možná dokážu představit v neděli, je při letní grilovačce. Což v tomto počasí rozhodně nehrozí. A vůbec jsou ta menu dost prapodivná. Vím, je to jen inspirace, ale když už něco dělám, mělo by to mít hlavu a patu.