Znojemská omáčka

moje hodnocení:

4,4

hodnotilo: 39
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g vepřové maso
    • 1
      ks cibule
    • 1
      dl rostlinný olej
    • 5
      ks nakládané okurky velké kusy
    • 2
      ks masox
    • hladká mouka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na oleji spěníme cibulku. Mezitím nakrájime maso na kostičky, nakrájené maso vložíme na osmahlou cibuli a zalejeme 1,5 l vody, přidáme 3 rozkrojené okurky, masox, sůl a pepř. Dusíme, až je maso měkké.
2
Na závěr zahustíme záklechtkou. Po odstavení přidáme zbylé najemno nastrouhané okurky. Jako přílohu dušená rýže.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Nikola
    Nikola |

    10. 7. 2016 20:25

    Vyhledavat to uz nebudu ... ...zkusila jsem, ale uz ne :) ;-) :-| <:-)

  • Ira
    Ira |

    25. 11. 2014 11:02

    To nevypadá jako omáčka :-D Spíš jako čína :-D No ingredience jsou pochybné, to jo. S masoxem, ať si vaří každý podle svého vědomí a svědomí, ale mimochodem - vařit s masoxem není umění, to umí každý ňouma. A navíc je to fakt nezdravé, kor pro děti. To by měl taky vědět každý, že i když je na obalu masoxu, že je bez přidaného glutamátu, tak ve skutečnosti tam ten glutamát je. To je jen past pro ty, co si neumějí dát dvě a dvě dohromady ;-)

  • Ira
    Ira |

    25. 11. 2014 11:01

    To nevypadá jako omáčka :-D Spíš jako čína :-D No ingredience jsou pochybné, to jo. S masoxem, ať si vaří každý podle svého vědomí a svědomí, ale mimochodem - vařit s masoxem není umění, to umí každý ňouma. A navíc je to fakt nezdravé, kor pro děti. To by měl taky vědět každý, že i když je na obalu masoxu, že je bez přidaného glutamátu, tak ve skutečnosti tam ten glutamát je. To je jen past pro ty, co si neumějí dát dvě a dvě dohromady ;-)

  • Kuch.pa
    Kuch.pa |

    7. 10. 2014 12:34

    Podle mého by se měli recepty, kde se zmíní o masoxu nebo bujónu mazat jinak další generace nebude bez těch to věcí umět vařit. A ohledně tohoto servru je tady málo kvalitních receptů radši si kupte kuchařky.

  • Simona
    Simona |

    2. 5. 2014 14:53

    Tahle omáčka nám moc chutná, ale u oleje tu bude nejspíš překlep a pokud jde o masox, at si každý vaří podle sebe, vždyt dneska se dá koupit i bez glutazolu.

  • TheKacabi
    TheKacabi |

    23. 3. 2014 13:12

    kdybych se držela množství ingrediencí v receptu vyleze mi z toho možná to, co na obrázku - a to se na mě nezlobte, ale to není omáčka... a 2 masoxy?? kdybych se držela receptu, to bych si pěkně nadávala... okurky dáváme až na konec, aby se úplně nerozpadly... držela jsem se tipů bambule a tanadas (viz níže) a svojí mamky a byla to dobrota...

  • barbarons
    barbarons |

    19. 3. 2014 18:51

    Supr recept. Já sice dala ty okurky nastrouhané všechny až pak ...a maso jsem měla na plátky, ale to už je každého věc. :-)

  • miroslav
    miroslav |

    10. 2. 2014 14:56

    vyborna delame ji kazde pondělí :-D

  • DJ
    DJ |

    13. 12. 2013 21:06

    Ten obrázek vypadá jinak než ve skutečnosti.Moje mamka ji dělávala úplně jinak ta mamčina byla bílá. :-( :-)

  • Sandra
    Sandra |

    30. 9. 2013 18:16

    Když jsem jí vařila poprvé tak jsem se obávala , ale dnes ji jdu dělat znovu , je opravdu výborná a muži moc chutnalo ;-) Děkuji za recept !

  • bambule
    bambule |

    17. 8. 2013 19:51

    Co je to za hnus recept? Český národ neumí vařit česká jídla. Maso solíme ještě na prkénku aby nám stihlo pojmout sůl, potom nemusíme solit tolik omáčku. Chcete li mít krásně hnědou omáčku, musíte pořádně do tmava osmahnout cibuli. To jsou základy vaření. Žádná věda. Na ten obrázek se nedá ani koukat :'(

  • Peta
    Peta |

    3. 7. 2013 12:41

    Masox se dává pro lepší chutˇ. :-D

  • Peťa
    Peťa |

    3. 7. 2013 12:38

    Výborná 8-)

  • tanadas
    tanadas |

    27. 2. 2013 13:32

    Cely decilitr oleje, dve kostky masoxu a jeste solit, pouzila jsem zdravy rozum a mela znojemskou omacku k jidlu. Recept se da pouzit jen jako hruba konstrukce a nesmi se hledet na uvedene mnozstvi.

  • Jolanka
    Jolanka |

    21. 2. 2013 11:40

    Výbornááá :-) <3 všem doporučuju:)

  • Lenka
    Lenka |

    30. 11. 2012 14:50

    Moc dobrá omáčka ja tam ještě pridam kousek špeku a trochu hořčice :-)

  • Lucina
    Lucina |

    17. 10. 2012 13:49

    Váš chlap bude nad míru spokojen,dávám nakonec i houby a na malé kostičky vajíčko na tvrdo...a je to super,s bramborem,rýži...kdo má co rád <:-) 8-)

  • katka
    katka |

    6. 10. 2012 16:38

    strašně dobrá omáčka ale ještě tam přidávám trochu hořčite :-)

  • zdenca
    zdenca |

    18. 9. 2012 12:42

    právě jsem ji uvařila a je výborná. :-))

  • jana
    jana |

    14. 9. 2012 17:18

    omacka moc dobra

  • vera
    vera |

    11. 9. 2012 15:54

    omáčka je výborna :-! <3 <3

  • Radek
    Radek |

    11. 7. 2012 10:32

    Zpenit cibuli, pridat maso a zalit vodou, osolit opeprit. Jak dlouho vam trvalo nez jste na to prisla?

  • Lenka
    Lenka |

    28. 5. 2012 16:30

    vařím podobně maso bud hovězí nebo vepřove,přidám vařene vejce nožičku párku a plnotučnou hočici je to mnamka :-)

  • Monika
    Monika |

    14. 3. 2012 10:56

    Teď to jdu vařit :-), miluju jí, mamka jí vždycky dělávala, ale přidávala tam uvařené vajíčko a klobásu, tak to tam taky přidám. Super mňamka, už mám na to chuť, rychle na to, at už to je hotové :-)

  • Zagorka1
    Zagorka1 |

    23. 2. 2012 09:44

    Skvělá moc doporučuji :)

  • Pohlreich
    Pohlreich |

    21. 1. 2012 11:01

    Řiká ti(vám) něco Google ? :-D

  • Pohlreich
    Pohlreich |

    21. 1. 2012 11:00

    Omáčka je strašně ale strašně GOOD <3 :-| :-| :-| <3 <3 <:-) <:-) <:-) <:-) :-D :-D :-D

  • Jajulenas
    Jajulenas |

    15. 1. 2012 14:48

    Minule jsem dělala s knedlíkem a také bez chyby.

  • Jajulenas
    Jajulenas |

    15. 1. 2012 14:47

    Zkoušela jsem to před týdnem a dnes jsem musela opakovat, ale s rýží. Výborné a děkuji za recept.

  • 16aliyah
    16aliyah |

    18. 7. 2011 20:25

    Dlouho jsem ji nedělala, tak přijde k chuti :-D Maso dělám na plátky a na konec vše zakapu limetkou pro zjemnění chuti. Všem dobrou chuť přeji. Rebecca

  • Petanka
    Petanka |

    11. 7. 2011 13:41

    Právě dodělávám, ale opravdu voní až ven :-) O:-)

  • cibulinecka
    cibulinecka |

    9. 7. 2011 20:55

    FANTASTICKÉÉÉÉÉÉÉ

  • cibulinecka
    cibulinecka |

    9. 7. 2011 20:54

    tak právě přicházím z kuchyně,kde to úžasně voní,dělám znojemskou omáčku přesně podle receptu.Už teď vím,že bude fantastická.Dávám ohromnou jedničku. :-) :-) <3 <3 <3 <3

  • Isabel..
    Isabel.. |

    15. 4. 2011 11:59

    ...........opravdu lahodnééé........... ;-) ;-) ;-) ...........vynikajííícííííííííííí.......... <3 <3 ........klasika.....

  • markéta
    markéta |

    7. 4. 2011 08:55

    dělám to s hovězího a okurky až nakonec ;-)

  • Alča
    Alča |

    24. 2. 2011 17:12

    Moc dobré a zkusila jsem tam přidat i tu horčici a super. Manžel si pochunal 8-)

  • Anna
    Anna |

    20. 11. 2010 09:40

    Ja když dělam znojemskou přidam ještě 1 vařene vejce a hořčici:)

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova |

    9. 11. 2010 10:53

    Rychlé a dobré :-)

  • akaschaa
    akaschaa |

    6. 11. 2010 12:13

    Držela jsem se receptu, jen jsem místo oleje dala špek a přidala i hořčici, jak někdo psal v komentářích. Omáčka byla skvělá

  • recepty73
    recepty73 |

    19. 10. 2010 10:44

    Super,jednoduché,jen cibulku smažím společně s najemno pokrájeným špekem místo na oleji :-))

  • Ladia
    Ladia |

    19. 10. 2010 08:58

    Výborná, rychlovka.

  • Petra
    Petra |

    18. 10. 2010 21:58

    taky pouzivam misto masoxu radeji horčici a po dovarení ještě nakraji do omacky natvrdo uvarena vajíčka :-*

  • Hanča
    Hanča |

    17. 10. 2010 14:40

    Omáčka byla výtečná :-) Dělala jsem ji z hovězícho masa a opravdu neměla chybu. I manžel si pochutnal ;-) DOPORUČUJI.

  • Ladia -
    Ladia - |

    15. 9. 2010 14:52

    Naše oblíbená, dělávám i z kuřecího. Místo masoxu dávám velkou lžíci hořčice.

  • Veronika Lindner
    Veronika Lindner |

    26. 5. 2010 17:42

    Dostal se ke me recept Znojemske platky.V podstate to ma stejnou bazi,ve znojemskych platkach se pridava do omacky jeste nadrobno nakrajeny kabanos a varena vejce.Tak ci tak,je to basta.

  • zdenka supolova
    zdenka supolova |

    17. 10. 2008 14:03

    Já ji dělám jen z vepřového,je dřív měkké a vůbec to neva.A nakonec se může přidat plnotučná hořčice,trochu,jen pro chutičku.

  • Kristyna Kadlecova
    Kristyna Kadlecova |

    17. 10. 2008 13:08

    Dělám ji již po druhé za krátkou dobu,neboť manžel prosí a ...prosí. Dávám nakonec po zahuštění ještě trochu laku z okurek a dávám jedna podtržená...

  • eliska herecova
    eliska herecova |

    22. 7. 2008 17:42

    Bylo to moc dobré a chutnalo i manželovi, který je na jídla docela náročný. Okurky i maso jsem dala tak, jak je napsáno v receptu a nic jsem tím nezkazila.

  • Veronika Lindner
    Veronika Lindner |

    29. 1. 2008 10:00

    Je to mnamka,manzelovi moc chutnalo.Udelala jsem to take z veproveho.Davam za jedna.

  • Jan Hrouda
    Jan Hrouda |

    28. 1. 2008 07:47

    já jí dělám z hovězího, které po zatáhnutí masa uvařím v papiňáku,poté přidávámvše ostatní a ještě 2 vejce uvařené na tvrdo

  • Martina A.
    Martina A. |

    27. 1. 2008 12:37

    Já ráda vařím znojemku,dávám pár pokrajených okurek na začátku a zbatek dávm nakonec,má to lepší chut.

  • venyss
    venyss |

    26. 1. 2008 19:03

    Ve vepřovém masu problém nevidím...já jí dělám vždy z vepřového masa(naučila jsem se to již v začátcích mého vaření,manželovi to hovězí ani moc nejede..),je to mňamka...dělám také na kostičky, je to takové podle mě šťavnatější a většinou dělám do omáček maso na kostky...a jinak dělám z vepřového třeba i koprovku..je výborná! Okurky dávám také nakonec,aby nebyly rozvařené...

  • Jana Remková
    Jana Remková |

    25. 1. 2008 09:04

    Nejsem autor receptu,ale myslím,že je v dnešní době jedno,z jakého je to masa.Hovězí je příšerně drahé,tak proč ne vepřové?Taky už jsem dělala svíčkovou z vepřového a nic jí nechybělo,naopak všem chutnala a byla jsem pochválená.Taky bych ale použila plátky masa,než kousky.A o okurce jsem se už zmínila,měla by tam jít až nakonec.Jana

  • Ludmila Mašková
    Ludmila Mašková |

    25. 1. 2008 07:29

    Znojemskou vařím také z hovězího, okurky přidávám až je maso měkké, zahušťuji jíškou, nakonec smetanu, omáčka je jemnější.

  • Ludmila Mašková
    Ludmila Mašková |

    25. 1. 2008 07:27

    Znojemskou vařím také z hovězího, okurky přidávám až je maso měkké, zahušťuji jíškou, nakonec smetanu, omáčka je jemnější.

  • Anonym
    Anonym |

    25. 1. 2008 04:31

    Neměla by být znojemská z hovězího? A ty okurky snad äž když je maso hotové, ne? A to maso rozkrájené na kousky a zejména masox mi taky nesedí.

  • Jana Remková
    Jana Remková |

    24. 1. 2008 12:01

    Moc dobré jídlo.Taky jsem maso dusila s okurkem,ale můj syn kuchař mi dal po prstech,když jsem pomáhala v kuchyni.Takže všechno tak,jak píšete,jen že ten okurek se má až nakonec orestovat na trošce oleje a přidat k omáčce.Chuť je pak výraznější.Dávám za 1 Jana

  • Lusinda
    Lusinda |

    22. 1. 2008 19:25

    Rozšlehaná voda s moukou na zahuštění.

  • Tomas Novotny
    Tomas Novotny |

    22. 1. 2008 19:16

    prosím,co je záklechtka.dekuji