Autor:

Ztracené kuře

30 minut PT0H30M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Játra
kuřecí
100 ks
Žemle 6 ks
Mléko 200 ml
Cibule 1 ks
Česnek 2 stroužek
Sůl  
Pepř mletý  
Máslo 50 g
Vejce
natvrdo uvařená
3 ks
Petrželová nať 1 lžíce
Ztracené kuře

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vnitřnosti, Drůbeží

Žemle nakrájíme na kostky, zalejeme horkým mlékem, a zakryté chvíli necháme odstát. Játra, cibuli a česnek umeleme a přidáme k žemlím. Osolíme, opepříme, vmícháme nať, žloutky a sníh z bílků. Zlehka promícháme a polovinu dáme do vymazané a strouhankou vysypané formy. Poskládáme uvařená vejce a dáme zbytek masy. Pokapeme rozpuštěným máslem a dáme do trouby upéct.
Podáváme teplé s bramborovou kaší nebo studené jako nářez.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
2
4 3 5 1
Tradiční menu Nejlepší vánoční recepty: Menu na Štědrý večer [Vánoce 2015] Články z

Komentáře k receptu: Ztracené kuře

Komentáře

  1. Anna   12.11.2010 | 13:12 | reagovat |

    Nerozumím počtu vajec. Natvrdo 3 ks,ale kolik syrových?

  2. jaja13   12.11.2010 | 4:19 | reagovat |

    Tak nějak nerozumím názvu tohoto receptu. Proč kuře, když tam žádné není. A 100 g jater na 6 rohlíků to asi taky nebude to pravé ořechové.

    1. Tereza T   12.11.2010 | 12:19 | reagovat |

      Dobrý den, recept je stejný jako ve staré verzi, tudíž by měl být správně. Troufám si odhadnout ze právě kvůli ingredienci 100 g kuřecích jater se recept jmenuje Ztracené kuře.

      1. recepty73   12.11.2010 | 12:37 | reagovat |

        ...jj,máte pravdu ;-) ,ono se totiž zdá,že 6 žemlí je hodně,ale když se namočí...,tak to tak není ;-) .Možná by bylo dobré říct,že vejce jsou pokrájená na plátky ;-) .

  3. fajina   11.11.2010 | 18:11 | reagovat |

    Opravdu jen 100 g jater?????

  4. Tereza Jarčušková   13.03.2006 | 7:11 | reagovat |

    Pečiem pri strednej teplote asi 190 st. a asi 40 min. Ale to záleží od rúry. V teplovzdušnej to ide rýchlejšie ako v klasickej. Ale to uvidíte, že je to už prepečené.

  5. SIMONA VACLAVIKOVA   10.03.2006 | 17:50 | reagovat |

    vypadá to skvěle jak dlouho a na jakou teplotu pečete

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web