Autor:

Ztracené kuře

30 minut PT0H30M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Játra
kuřecí
100 ks
Žemle 6 ks
Mléko 200 ml
Cibule 1 ks
Česnek 2 stroužek
Sůl  
Pepř mletý  
Máslo 50 g
Vejce
natvrdo uvařená
3 ks
Petrželová nať 1 lžíce
Ztracené kuře

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vnitřnosti, Drůbeží

Žemle nakrájíme na kostky, zalejeme horkým mlékem, a zakryté chvíli necháme odstát. Játra, cibuli a česnek umeleme a přidáme k žemlím. Osolíme, opepříme, vmícháme nať, žloutky a sníh z bílků. Zlehka promícháme a polovinu dáme do vymazané a strouhankou vysypané formy. Poskládáme uvařená vejce a dáme zbytek masy. Pokapeme rozpuštěným máslem a dáme do trouby upéct.
Podáváme teplé s bramborovou kaší nebo studené jako nářez.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
2
4 3 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2 (hodnoceno 3x)
Kuře v bylinkové strouhance na kapustových listech Říjnová tabule může být veselejší - 4 barevné recepty pro vás Články z

Komentáře k receptu: Ztracené kuře

Komentáře

  1. Anna   12.11.2010 | 13:12 | reagovat | závadný

    Nerozumím počtu vajec. Natvrdo 3 ks,ale kolik syrových?

  2. jaja13   12.11.2010 | 4:19 | reagovat | závadný

    Tak nějak nerozumím názvu tohoto receptu. Proč kuře, když tam žádné není. A 100 g jater na 6 rohlíků to asi taky nebude to pravé ořechové.

    1. Tereza T   12.11.2010 | 12:19 | reagovat | závadný

      Dobrý den, recept je stejný jako ve staré verzi, tudíž by měl být správně. Troufám si odhadnout ze právě kvůli ingredienci 100 g kuřecích jater se recept jmenuje Ztracené kuře.

      1. recepty73   12.11.2010 | 12:37 | reagovat | závadný

        ...jj,máte pravdu ;-) ,ono se totiž zdá,že 6 žemlí je hodně,ale když se namočí...,tak to tak není ;-) .Možná by bylo dobré říct,že vejce jsou pokrájená na plátky ;-) .

  3. fajina   11.11.2010 | 18:11 | reagovat | závadný

    Opravdu jen 100 g jater?????

  4. Tereza Jarčušková   13.03.2006 | 7:11 | reagovat | závadný

    Pečiem pri strednej teplote asi 190 st. a asi 40 min. Ale to záleží od rúry. V teplovzdušnej to ide rýchlejšie ako v klasickej. Ale to uvidíte, že je to už prepečené.

  5. SIMONA VACLAVIKOVA   10.03.2006 | 17:50 | reagovat | závadný

    vypadá to skvěle jak dlouho a na jakou teplotu pečete

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web