Znamenitá bramborová polévka

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • uzené maso Žebra
    • voda
    • petržel
    • mrkev
    • celer
    • cibule
    • česnek
    • sůl
    • kmín
    • tuk
    • 4
      lžíce hladká mouka
    • sušené houby
    • 2
      ks brambory
    • bobkový list
    • nové koření
    • majoránka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vodu s uzenými žebry osolíme, přidáme 2 bobkové listy, 3 kuličky nového koření a rozlámané, předem namočené houby, chvíli vaříme. Na tuku osmažíme hladkou mouku, vyjmeme z polévky žebra, nalijeme tak jíšku rozdělenou studenou vodou a vaříme za občasného míchání.
2
Pak přidáme oloupané a na kostky nakrájené brambory, nastrouhanou zeleninu, pokrájenou cibuli, kmín, majoránku a vaříme asi 10 minut. Dochutíme drceným česnekem. Nakonec přidáme obrané maso ze žeber.
Zařazení: Polévky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • pipča
    pipča |

    5. 9. 2013 19:41

    my jí říkáme česnekačka, protože bramboračku vařím jinou, ale i tak je výborná :-)

  • nerusa
    nerusa |

    1. 12. 2012 10:02

    Moc dobrá polévka, jen naše mladá má námitky vůči houbám, ale to rozhodně není problém receptu :-)

  • recepty73
    recepty73 |

    24. 2. 2011 18:08

    ...na závěr jsem přidal ještě rozšlehané vejce a česnekem jsem nešetřil ;-) :-P .

  • Di
    Di |

    14. 11. 2007 06:29

    Polévka je skvělá a sytá, i když se dají vepřová žebra neuzená.