Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 19x
1 1 5
Autor: Recepty

Znojemská hovězí pečeně

Středně obtížné
Ingredience
Hovězí maso - zadní 800 g
Slanina 60 g
Sůl  
Pepř  
Rostlinný olej 2 lžíce
Cibule  
Vývar z masoxu  
Hladká mouka  lžíce
Nakládané okurky  
Znojemská hovězí pečeně

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Hovězí

Maso protkneme slaninou nakrájenou na hranolky, osolíme a opepříme. Na rozehřátém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme maso a zprudka po obou stranách opečeme. Podlijeme vývarem nebo vodou, přiklopíme poklicí a v předem vyhřáté troubě upečeme doměkka. Během pečení podle potřeby podléváme dalším vývarem, přeléváme vypečenou šťávou a občas obrátíme. Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, přidáme mouku, chvíli osmahneme, za stálého míchání ředíme vodou a dobře povaříme. Přecezenou šťávu dochutíme a ještě dobře povaříme s masem nakrájeným na plátky. Na talířích maso posypeme na plátky nebo na kostičky nakrájenou okurkou. Podáváme s brambory, rýží nebo houskovými knedlíky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 19x)
Sushi umaraki (California Roll) Japonské sushi krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Znojemská hovězí pečeně

Komentáře

  1. HelenaPa   17.12.2013 | 11:28 | reagovat | závadný

    Znojemská je u nás oblíbená. Jen ten masox vynechávám.

  2. Mira   30.11.2013 | 16:12 | reagovat | závadný

    Je zajímavé,kolik lidí sem píše s hrubkama... :'(

  3. Bývalý učeň z Grand Hotelu Pupp   05.04.2012 | 12:14 | reagovat | závadný

    Nevím jak vy ale věčinou se Znojemská Hovězí pečeně Dusí a né peče. Do přecezené omáčky dáme na jemno nakrájené okurky a mírně provaříme.. :-D :-D :-D

    1. Petr   26.08.2012 | 12:18 | reagovat | závadný

      *většinou.

    2. Petr   13.02.2013 | 8:31 | reagovat | závadný

      Slyšel si někdy o dušení v troubě?

    3. Engeor   28.04.2013 | 14:00 | reagovat | závadný

      Dušení je pro tento pokrm tak typické, že se dostalo až do názvu: Znojemská hovězí PEČENĚ!

  4. Peta18   14.10.2011 | 1:36 | reagovat | závadný

    Dnes jsem to zkoušela prvně a opravdu chválím a děkuji za recept :-) Vynikající O:-)

  5. Liiborekk   01.05.2011 | 18:55 | reagovat | závadný

    výborný recept.Dávám za 1

1 2 3 Další

Přihlášení

zapoměl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Jak aktivovat svůj účet

Pokud již máte účet v předchozí verzi webu, přihlašte se pomocí svých původních přihlašovacích údajů. Při prvním přihlášení Vás web vyzve k nové registraci, pomocí které se aktivuje Váš účet. Po aktivaci účtu se již budete přihlašovat pomocí emailu a hesla.

Jak aktivovat svůj účet?

Další weby Mladé fronty

Dialog
X