Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 20x
1 1 5
Autor:

Znojemská hovězí pečeně

Střední
Ingredience
Hovězí maso 800 g
Slanina 60 g
Sůl  
Pepř mletý  
Rostlinný olej 2 lžíce
Cibule  
Vývar  
Hladká mouka  lžíce
Nakládané okurky  
Znojemská hovězí pečeně

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Hovězí

Maso protkneme slaninou nakrájenou na hranolky, osolíme a opepříme. Na rozehřátém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme maso a zprudka po obou stranách opečeme. Podlijeme vývarem nebo vodou, přiklopíme poklicí a v předem vyhřáté troubě upečeme doměkka. Během pečení podle potřeby podléváme dalším vývarem, přeléváme vypečenou šťávou a občas obrátíme. Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, přidáme mouku, chvíli osmahneme, za stálého míchání ředíme vodou a dobře povaříme. Přecezenou šťávu dochutíme a ještě dobře povaříme s masem nakrájeným na plátky. Na talířích maso posypeme na plátky nebo na kostičky nakrájenou okurkou. Podáváme s brambory, rýží nebo houskovými knedlíky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Autor: Recepty
Prohlížejících: 80
Autor: Recepty
Prohlížejících: 74
Autor: Ivana Přikrylová
Prohlížejících: 51
 
Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 20x)
Vaření na zahradě. Skvělé recepty na gril pro celou rodinu Články z

Komentáře k receptu: Znojemská hovězí pečeně

Komentáře

  1. Pavla   22.06.2014 | 10:25 | reagovat | závadný

    V receptu nikde neni, kdy se maji pridat okurky...

  2. abygail   05.05.2014 | 3:26 | reagovat | závadný

    Moc dobrá klasika. Zkusil sem se zeleninou, rýží i knedlíkem a pokaždé dávám 1.
    Jen bych rád podotknul, že jsem upekl vepřovou pečeni na kořenovce a ze špikování vynechal slaninu (což byla chyba), místo mouky použil krajíc chleba a málo naředil vodou, což je vidět na přiložených fotografiích. Určitě to nemělo tu pravou a nezaměnitelnou chuť "pravé hovězí pečeně", ale nám to chutnalo!

  3. míreš   02.05.2014 | 17:35 | reagovat | závadný

    vynikající :-*

  4. HelenaPa   17.12.2013 | 11:28 | reagovat | závadný

    Znojemská je u nás oblíbená. Jen ten masox vynechávám.

  5. Mira   30.11.2013 | 16:12 | reagovat | závadný

    Je zajímavé,kolik lidí sem píše s hrubkama... :'(

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapoměl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Jak aktivovat svůj účet

Pokud již máte účet v předchozí verzi webu, přihlašte se pomocí svých původních přihlašovacích údajů. Při prvním přihlášení Vás web vyzve k nové registraci, pomocí které se aktivuje Váš účet. Po aktivaci účtu se již budete přihlašovat pomocí emailu a hesla.

Jak aktivovat svůj účet?

Další weby Mladé fronty

Dialog
X