Znojemská hovězí pečeně

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 23
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 800
      g hovězí maso
    • 60
      g slanina
    • sůl
    • pepř mletý
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • cibule
    • vývar
    • hladká mouka
    • nakládané okurky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso protkneme slaninou nakrájenou na hranolky, osolíme a opepříme. Na rozehřátém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme maso a zprudka po obou stranách opečeme. Podlijeme vývarem nebo vodou, přiklopíme poklicí a v předem vyhřáté troubě upečeme doměkka. Během pečení podle potřeby podléváme dalším vývarem, přeléváme vypečenou šťávou a občas obrátíme. Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, přidáme mouku, chvíli osmahneme, za stálého míchání ředíme vodou a dobře povaříme. Přecezenou šťávu dochutíme a ještě dobře povaříme s masem nakrájeným na plátky. Na talířích maso posypeme na plátky nebo na kostičky nakrájenou okurkou. Podáváme s brambory, rýží nebo houskovými knedlíky.
Zařazení: Maso Hovězí
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Laura
    Laura |

    6. 10. 2016 12:13

    Terqora..jdi učit do školy. Tady je to o receptech, ne diskuzní kroužek, kde si budeme dokazovat, jací jsme geniusové. Tvými i Mírovo učitelskými kecy jsme opravdu všichni ohromeni..Skus přydat račy Ňejakej sfůj recept :-P

  • Laura
    Laura |

    6. 10. 2016 12:13

    Terqora..jdi učit do školy. Tady je to o receptech, ne diskuzní kroužek, kde si budeme dokazovat, jací jsme geniusové. Tvými i Mírovo učitelskými kecy jsme opravdu všichni ohromeni..Skus přydat račy Ňejakej sfůj recept :-P

  • Tergora
    Tergora |

    7. 2. 2016 10:01

    je to hovorový a tudíž nespisovný, ale hrubkama místo hrubkami není považováno za "hrubou chybu" :D to jen y/i, mně/mě a tyhle věci :-\

  • pepa
    pepa |

    1. 2. 2016 12:17

    hrubkama??????? to není správné hrubkami ......................................

  • Pavla
    Pavla |

    22. 6. 2014 10:25

    V receptu nikde neni, kdy se maji pridat okurky...

  • abygail
    abygail |

    5. 5. 2014 03:26

    Moc dobrá klasika. Zkusil sem se zeleninou, rýží i knedlíkem a pokaždé dávám 1. Jen bych rád podotknul, že jsem upekl vepřovou pečeni na kořenovce a ze špikování vynechal slaninu (což byla chyba), místo mouky použil krajíc chleba a málo naředil vodou, což je vidět na přiložených fotografiích. Určitě to nemělo tu pravou a nezaměnitelnou chuť "pravé hovězí pečeně", ale nám to chutnalo!

  • míreš
    míreš |

    2. 5. 2014 17:35

    vynikající :-*

  • HelenaPa
    HelenaPa |

    17. 12. 2013 11:28

    Znojemská je u nás oblíbená. Jen ten masox vynechávám.

  • Mira
    Mira |

    30. 11. 2013 16:12

    Je zajímavé,kolik lidí sem píše s hrubkama... :'(

  • Engeor
    Engeor |

    28. 4. 2013 14:00

    Dušení je pro tento pokrm tak typické, že se dostalo až do názvu: Znojemská hovězí PEČENĚ!

  • Petr
    Petr |

    13. 2. 2013 08:31

    Slyšel si někdy o dušení v troubě?

  • pablo
    pablo |

    2. 2. 2013 11:26

    No to je prave ten prusvih,ze uz i profi kuchari to ojebavaji. Jak znojemska, tak svickova jsou pecene proto, ze spravne se pecou. Jenze to je holt moc prace, ze? Ona svickova se ma dokonce nakladat predrm, ale ktery profik to dela? Udelejjte si nekdy neosizenou pecenou variantu a pochopite v cem je rozdil. Kuchar, ktery mi naserviruje znojemskou peceni, kteta se nepekla by zaslouzil nasrat do ruk a nepustit k vode. :-*

  • Petr
    Petr |

    26. 8. 2012 12:18

    *většinou.

  • Bývalý učeň z Grand Hotelu Pupp
    Bývalý učeň z Grand Hotelu Pupp |

    5. 4. 2012 12:14

    Nevím jak vy ale věčinou se Znojemská Hovězí pečeně Dusí a né peče. Do přecezené omáčky dáme na jemno nakrájené okurky a mírně provaříme.. :-D :-D :-D

  • Peta18
    Peta18 |

    14. 10. 2011 01:36

    Dnes jsem to zkoušela prvně a opravdu chválím a děkuji za recept :-) Vynikající O:-)

  • Liiborekk
    Liiborekk |

    1. 5. 2011 18:55

    výborný recept.Dávám za 1

  • gruza.pavel
    gruza.pavel |

    27. 2. 2011 13:05

    Moc dobré, recept znam u nás se vařívá hodně i v restauracích. Dnes jsme si uvařili k obědu a moc jsme si pochutnali.

  • Jindriska
    Jindriska |

    5. 11. 2010 08:56

    Kdyz je moso nechce zmeknout pridej trochu kypriciho prasku a nech 20min.varit amoso bude meke. :-[

  • recepty73
    recepty73 |

    31. 10. 2010 12:32

    1*

  • recepty73
    recepty73 |

    29. 10. 2010 23:05

    Tento recept tu je 2x-parkvil bez háčků a čárek :-(

  • Standa Jirásek
    Standa Jirásek |

    9. 4. 2008 21:03

    Omáčka výborná, maso po třech hodinách ještě tuhé.

  • Ladi
    Ladi |

    30. 1. 2008 21:08

    Rada bych se zeptala, pokud bych to chtela varit v tlakaci, jaky by byl postup? Nejdrive jen samotny maso a pak pridat zbytek nebo vsechno varit rovnou dohromady? Dekuju za radu :-)

  • david
    david |

    5. 8. 2007 12:04

    je to víborny

  • ert sdf
    ert sdf |

    5. 8. 2007 12:03

    je to kretenskej recept

  • Petr najman
    Petr najman |

    5. 8. 2007 11:47

    musím říct že to nemam ještě hotoví ale zatim to vipadá výborně PETR 11let

  • Maruš
    Maruš |

    30. 1. 2007 17:54

    Do znojemské pečeně okurky nahrubo nastrouhám,nebo nakrájím,chvíli orestuji na troše oleje a vkládám před koncem dohotovení do štávy a nechám chvíli provařit.K tomu máme rádi houskový knedlík.

  • monika horačkova
    monika horačkova |

    3. 10. 2006 21:35

    i ja mohu potvrdit ze to bylo vinikajici

  • Hanka
    Hanka |

    11. 4. 2006 13:31

    Musím potvrdit, že to bylo velmi dobré. Jako z restaurace. Udělala jsem k tomu šťouchané brambory s mrkví a hráškem, moc jsme si pochutnali!

  • Honza Proč?
    Honza Proč? |

    13. 2. 2006 10:27

    Bylo to výborné a dá se říct, že se mi to i povedlo, protože si to pochvalovala celá rodina. Mňam...