Autor:

Znojemská hovězí pečeně

Střední
Ingredience
Hovězí maso 800 g
Slanina 60 g
Sůl  
Pepř mletý  
Rostlinný olej 2 lžíce
Cibule  
Vývar  
Hladká mouka  lžíce
Nakládané okurky  
Znojemská hovězí pečeně

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Hovězí

Maso protkneme slaninou nakrájenou na hranolky, osolíme a opepříme. Na rozehřátém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme maso a zprudka po obou stranách opečeme. Podlijeme vývarem nebo vodou, přiklopíme poklicí a v předem vyhřáté troubě upečeme doměkka. Během pečení podle potřeby podléváme dalším vývarem, přeléváme vypečenou šťávou a občas obrátíme. Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, přidáme mouku, chvíli osmahneme, za stálého míchání ředíme vodou a dobře povaříme. Přecezenou šťávu dochutíme a ještě dobře povaříme s masem nakrájeným na plátky. Na talířích maso posypeme na plátky nebo na kostičky nakrájenou okurkou. Podáváme s brambory, rýží nebo houskovými knedlíky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 21 x
1
4.86 21 5 1
Oznámkujte recept jako ve škole
1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 21x)
Ryba „na lešo‟ Poznejte poklady balkánské kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Znojemská hovězí pečeně

Komentáře

  1. Pavla   22.06.2014 | 10:25 | reagovat | závadný

    V receptu nikde neni, kdy se maji pridat okurky...

  2. abygail   05.05.2014 | 3:26 | reagovat | závadný

    Moc dobrá klasika. Zkusil sem se zeleninou, rýží i knedlíkem a pokaždé dávám 1.
    Jen bych rád podotknul, že jsem upekl vepřovou pečeni na kořenovce a ze špikování vynechal slaninu (což byla chyba), místo mouky použil krajíc chleba a málo naředil vodou, což je vidět na přiložených fotografiích. Určitě to nemělo tu pravou a nezaměnitelnou chuť "pravé hovězí pečeně", ale nám to chutnalo!

  3. míreš   02.05.2014 | 17:35 | reagovat | závadný

    vynikající :-*

  4. HelenaPa   17.12.2013 | 11:28 | reagovat | závadný

    Znojemská je u nás oblíbená. Jen ten masox vynechávám.

  5. Mira   30.11.2013 | 16:12 | reagovat | závadný

    Je zajímavé,kolik lidí sem píše s hrubkama... :'(

    1. pepa   01.02.2016 | 12:17 | reagovat | závadný

      hrubkama??????? to není správné
      hrubkami ......................................

      1. Tergora   07.02.2016 | 10:01 | reagovat | závadný

        je to hovorový a tudíž nespisovný, ale hrubkama místo hrubkami není považováno za "hrubou chybu" :D to jen y/i, mně/mě a tyhle věci
        :-\

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Jaký je váš osud podle horoskopu? Ovlivňuje ho karma! Co můžete změnit? Jaký je váš osud podle horoskopu? Ovlivňuje ho karma! Co můžete změnit?
Rakovina Brendy z Beverly Hills: Proč je pro ni tak nebezpečná? Rakovina Brendy z Beverly Hills: Proč je pro ni tak nebezpečná?
Gábi se nebojí zeptat: Proč si vybíráme partnera, který nám voní? Gábi se nebojí zeptat: Proč si vybíráme partnera, který nám voní?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web