Zimni jablková buchta

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      ks vejce
    • 1
      hrnek cukr
    • 1
      hrnek mouka
    • 0,5
      hrnek ořechy mleté
    • 0,5
      hrnek vlašské ořechy na hrubo nasekané
    • 0,5
      hrnek rostlinný olej
    • 0,5
      hrnek červené víno
    • 2
      ks jablka
    • 0,5
      lžička skořice
    • 1
      špetka hřebíček tlučený
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 1
      balíček čokoládový pudink
    • 1
      hrst rozinky namočené v rumu
    • strouhanka na formu
    • tuk na formu

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Jablka oloupeme, zbavíme jadřiců a nastrouháme. Žloutky s cukrem utřeme do světle žluté pěny. Za stálého šlehání přidáme všechny přísady a jablka, nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme do předem vymazané a strouhankou vysypané formy.
Zařazení: Moučníky Buchty
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Lenka Vašků
    Lenka Vašků |

    13. 10. 2008 13:20

    pekla jsem ji včera a je skvěla vláčná a nádherně voní, místo vína jsem dala višňovou medovinu a více rumu i s hrozinkami

  • Ivana Samcová
    Ivana Samcová |

    18. 2. 2006 07:46

    Dala jsem do těsta polohrubou mouku. Místo vína jsem použila domácí višňový likér. Buchta byla vynikající, vydržela dlouho vláčná a měla jsem s ní velký úspěch. Vyšlo mi to na velký plech. Díky za recept. Ivana

  • Jana
    Jana |

    2. 2. 2006 10:50

    Prosím o doplnění-jaká mouka a jak velká forma?Děkuji