Zelenina s pohankou

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 100
      g pohanka
    • 1
      ks mrkev
    • 0,5
      ks paprika - žlutá
    • 0,5
      ks červená paprika
    • 1
      ks cuketa
    • 2
      stroužek česnek
    • olivový olej
    • 1
      kostka masox
    • balkánský sýr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Pohanku propláchneme studenou vodou a dáme vařit do zeleninového bujonu. Vody dáme málo, jako když vaříme rýži. Vaříme 3 minuty a potom necháme pod pokličkou dojít asi 30 minut. Všechnu zeleninu nakrájíme na kousky a orestujeme na olivovém oleji. Restujeme asi 10-15 minut, dokud zelenina není měkká. Nakonec přidáme nakrájený česnek a uvařenopu pohanku a restujeme ještě asi 3 minuty. Podáváme teplé nebo studené posypané balkánským sýrem.
2
Je možno ještě přisolit a opepřit, ale bujon i balkánský sýr jsou již slané.
Zařazení: Pokrmy Ze zeleniny
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.