Autor:

Závin s kysaným zelím

Střední
Ingredience
Hladká mouka 500 g
Tuk
Ceres nebo jiný 100%
250 g
Sůl 1 lžička
Pivo 2 dl
Náplň
Kečup - jemný  
Koření na pizzu  
Kysané zelí 500 g
Cibule  
Uzený sýr  
Tvrdý sýr  
Hermelín
... prostě co dům dá
 
Sýr Niva
TA MUSÍ BÝT URČITĚ!!!
 

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Ze zeleniny

Do mouky rozmíchané se solí nastrouháme tuk, zalijeme pivem - může být i voda, zapracujeme až se vše spojí a dáme do lednice minimálně přes noc.

Druhý den těsto rozpůlíme, vyválíme placky, které potřeme kečupem, posypeme koření, není-li na pizzu, může být bazalka, tymián, oregano.

Zelí opereme, vymačkáme vodu, rozprostřeme po placce, posypeme na kolečka nakrájenou cibulí a všemi těmi sýry. Opatrně stočíme, potřeme vejcem a pečeme jako závin asi na 200 °C.

V závinu je vynikající i na kolečka nakrájená pikantní klobáska, ale není nutná, proto ji v ingrediencích neuvádím.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Domácí pesto Připravte si domácí pesto! Články z

Komentáře k receptu: Závin s kysaným zelím

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě
Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit? Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit?
Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web