Závin s kysaným zelím

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g hladká mouka
    • 250
      g tuk Ceres nebo jiný 100%
    • 1
      lžička sůl
    • 2
      dl pivo
  • Náplň
    • kečup - jemný
    • koření na pizzu
    • 500
      g kysané zelí
    • cibule
    • uzený sýr
    • tvrdý sýr
    • hermelín ... prostě co dům dá
    • sýr niva TA MUSÍ BÝT URČITĚ!!!

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do mouky rozmíchané se solí nastrouháme tuk, zalijeme pivem - může být i voda, zapracujeme až se vše spojí a dáme do lednice minimálně přes noc.
2
Druhý den těsto rozpůlíme, vyválíme placky, které potřeme kečupem, posypeme koření, není-li na pizzu, může být bazalka, tymián, oregano.
3
Zelí opereme, vymačkáme vodu, rozprostřeme po placce, posypeme na kolečka nakrájenou cibulí a všemi těmi sýry. Opatrně stočíme, potřeme vejcem a pečeme jako závin asi na 200 °C.
4
V závinu je vynikající i na kolečka nakrájená pikantní klobáska, ale není nutná, proto ji v ingrediencích neuvádím.
Zařazení: Pokrmy Ze zeleniny

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.