Zastlané kotlety

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • hořčice
    • pepř mletý
    • sůl
    • cibule
    • sýr
    • máslo
    • kotlety vykostěné jsou lepší

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do skleněné zapékací mísy (nebo pekáče) poklademe naklepané, osolené a opepřené kotlety, které silně potřeme hořčicí. Mísu nevymazáváme! Cibuli nakrájíme na kolečka a kotlety cibulí zasteleme asi v dvoucentimetrové vrstvě - čili, hodně cibule. A toto celé posypeme vrstvou strouhaného sýra - taky hodně.
2
Přes sýr poklademe proužky másla, mísu přikryjeme a dáme do vyhřáté trouby. Cibule pustí šťávu, pěkně to probublává, až je hotovo, mísu odkryjeme a necháme v troubě cca 10 minut, aby se sýr úplně rozpustil a vytvořil zlatavou kůrčičku. Podáváme s libovolně upravenými bramborami.
Zařazení: Maso Vepřové
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova |

    9. 11. 2010 11:16

    Jednoduché a moc dobré

  • Iva- Ma
    Iva- Ma |

    19. 2. 2009 14:51

    Recept znám delší dobu,ale teď jsem jen zopakovala.Použila sice pěknou krkovičku jinak postup podle autorky.Opravdu výborné maso.Rozhodně si tu 1 zaslouží.

  • Veronika Lagrons
    Veronika Lagrons |

    18. 2. 2009 22:53

    Vynikajici!!!

  • Danka Snášelová
    Danka Snášelová |

    17. 2. 2009 20:09

    Podobný recept znám již 20 let. Cibulku nakrájenou nadrobno nejdřív usmažím dozlatova. Na každou kotletku pak kladu 1 polévkovou lžíci usmažené cibulky (i s olejem), pak kopečekušlehané (neslazené šlehačky) a vše zasypu strouhaným sýrem. Peču ve vyhřáté troubě cca 20 - 30 min. Uvidíte že bude chutnat.

  • Marie Šindelová
    Marie Šindelová |

    16. 2. 2009 07:45

    Minulý týden jsem se nechala zlákat krásným názvem receptu,ale kladného ohlasu jsem se nedočkala.

  • Lenka B.
    Lenka B. |

    15. 2. 2009 21:06

    Sice jsem dala menší vrstvu cibule, ale recept je vynikající! Moc jsme si pochutnali a hodnotím za 1*

  • Eva P.
    Eva P. |

    13. 2. 2009 21:56

    Bohuzel ani nas tento recept nenadchl.Pekla jsem skoro hodinu a cibule i tak byla nedopecena, krupava. Ale mozna to tak ma byt, nechci od toho odrazovat jiné.

  • marie nezlakova
    marie nezlakova |

    12. 2. 2009 21:45

    No nevím.Naše chutě jsou zřejmě jiné.Cibuli používám hodně,ale rodinu jsem tedy nepotěšila a to se mi nestává,že by ohrnovali nos všichni.Opakovat už určitě nebudu.

  • Michala Polenská
    Michala Polenská |

    11. 2. 2009 15:09

    Dělala jsem včera k večeři. Bylo to moc dobré, jen jsem dala asi zbytečně moc hořčice - půl kelímku, toho menšího, na 600 gr masa (přidala jsem i krémžskou). Příště míň. Dnes měl manžel zbytek k obědu s opečeným bramborem a prý bylo maso mnohem lepší než včera, asi se rozleželo :-)

  • zdenka supolova
    zdenka supolova |

    11. 2. 2009 13:26

    Je to dobré,ale zkuste s tatarkou,to je výborné,celý vršek potřít a poklást plátkovým sýrem.A cibuli pod maso.

  • Eva P.
    Eva P. |

    11. 2. 2009 13:21

    Tak me to bohuzel nenatchlo. Pridala jsem tekutou slehacku, tenkou vrstvu brambor pod maso, pekla skoro hodinu a i tak byla cibule jeste krupava, nedopecena. Ale mozna to tak ma byt, kazdy ma jiné chute, ze. :-)

  • Mabelka Mabelka
    Mabelka Mabelka |

    10. 2. 2009 23:47

    Dnes byly k večeři, byly výborné, i když jsem, po přečtení komentářů zjistila, že jsem zapomněla dát máslo. Výborný výsledek to neovlivnilo, možná proto, že jsem dělala z krkovičky.Příloha bramborová kaše.

  • Šárka Kučerová
    Šárka Kučerová |

    10. 2. 2009 16:53

    Jéé teď koukám, že se tam dává hořčice, tu já nedávám.... tak nic, ale je to stále podobné.

  • Šárka Kučerová
    Šárka Kučerová |

    10. 2. 2009 16:51

    Ahoj tento recept děláme dlouho, jen ještě na půl kg kotlety a na cibuli půl skleničky tatarské omáčky a pak nastrouháme sýr. Je to mňamka, tak to zkuste.

  • Marie Svobodová
    Marie Svobodová |

    10. 2. 2009 16:37

    Místo másla zaleji smetanou na vaření 12% a povrch jemně popráším červ.paprikou pro barvičku.

  • Věra Novotná
    Věra Novotná |

    10. 2. 2009 14:38

    Pro zrychlení jsem naskládala vrstvu brambor ještě pod maso a bylo to všechno super.

  • Gábina H
    Gábina H |

    10. 2. 2009 13:35

    Určitě můžete klidně dávat víc vrstev. Ať se povede :-)

  • Anna Kabátová
    Anna Kabátová |

    10. 2. 2009 12:53

    Nevím, zda mohu kotlety a cibuli vrstvit? Je nás moc a musím připravit nejméně 10 kotlet. Poradíte mi? Ania

  • recepty 73
    recepty 73 |

    8. 2. 2009 21:30

    Také dávám šlehačku a sosík z kotlet,cibule a sýra je bomba.Dík za osvěžení paměti.

  • Ostružina Lesní
    Ostružina Lesní |

    8. 2. 2009 18:37

    Já místo másla dávám smetanu, udělá to krásnou šťávičkou. Moc dobré .

  • Danka Snášelová
    Danka Snášelová |

    18. 5. 2008 16:54

    Recept již znám delší dobu. Jen místo másla dávám na každou kotletu kopeček ušlehané šlehačky. Šlehačka se sýrem a cibulí pustí šťávu a navrchu udělá pěknou kůrčičku. Maso je minutková záležitost. Peču 20 - 30 minut.

  • Lenka B.
    Lenka B. |

    18. 5. 2008 14:22

    Tak jsme právě dojedli a bylo to naprosto úžasné! Už dlouho jsem si takhle nepochutnala!!! Hodnotím za 1*!

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova |

    15. 9. 2007 17:02

    Já jsem pekla na 200 st. v ohnivzdorné zapékací míse přiklopené 1 hod.a 10 min. odkryté,bylo to výborné.Opravdu záleží v čem pečete,já mám mísu italskou terakotovou něco jako římský hrnec.

  • Naďa-
    Naďa- |

    4. 8. 2007 11:48

    Musím reagovat a oponovat:autor v receptu nepíše ani čas ani stupně pečení.Tohle dopsala nějká Ivana C.,která si snad dělala legraci,nebo chtěla záměrně pokazit recept.Délku pečení si vyzkouší každý sám,protože každá trouba peče jinak a je to i v závislosti na použitém nádobí.Takže se za Ivanu C. omlouvám.

  • Jana Remková
    Jana Remková |

    2. 8. 2007 13:16

    Výborný recept,jen malá poznámka.Autor napsal dobu pečení na 1 hdinu 20 min,při teplotě 220 stupňů.Já jsem to dělala zhruba 50 min.při teplotě 200 stupňů a kdybych se nepodívala,asi bychom byli bez oběda.Asi každá trouba jinak peče,ale pozor na to.Nemám zapékací misku,tak jsem použila menší pekáček a přikryla jsem to alobalem.Myslím,že je to jedno,nebo ne? Dávám jinak za 1!!!

  • Anonym
    Anonym |

    2. 8. 2007 10:26

    TAKHLE DĚLÁM KRÁLÍKA, ALE BEZ SÝRA A CO VÁŽÍ KRÁLÍK DÁM DVJNÁSOBEK CIBULE A KOŘENÍM POUZE VEGETOU.JE TO SKVĚLÉ A ŠTAVNATÉ.

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova |

    2. 8. 2007 08:58

    Bylo to opravdu velmi dobré a taky hned sežrané,nenechali mi ani kousek.Dávám 1!!!!

  • Jana Remková
    Jana Remková |

    1. 8. 2007 20:32

    Nooo,tak to tedy zítra udělám!! Jeden z málareceptů na kotlety,kde není šlehačka,ikdyž uznávám,že mi nevadí,máme už přešlehačkováno.

  • Daniella O.
    Daniella O. |

    18. 7. 2007 18:04

    Naprosto vynikajici, nenarocne na pripravu a suroviny. Masicko bylo mekke a zespoda krasne opecene. Melo to jenom jednu chybu, ze na me malem nic nezbylo. Bezim koupit vetsi zapekaci misu. Diky Nado, piste dal.

  • Katka Slívová
    Katka Slívová |

    5. 7. 2007 19:54

    PROSTĚ BALADA :) Manžel chrochtal blahem a prohlásil, že pokud bude chtít nějaká slečna dostat svého milého na jídlo tak s tímhle ho na 100% lapne :)

  • Jitka Bublová
    Jitka Bublová |

    14. 5. 2007 13:39

    O víkendu jsem pekla, vynikající. Udělala jsem přesně podle receptu, jen podle komentářů přidala ještě maličko kremžské hořčice. Opravdu to krásně probublávalo, jak píše autorka. Buď mi moc peče trouba nebo málo těsní poklice, zlátlo to tak nějak samo během pečení, ani jsem pak nemusela odkrývat. Masíčko bylo měkkoučké, šťavnaté a mělo výbornou chuť. Zařazuji do rodinného repertoáru a dávám 1. :-)

  • Hana Rožníčková
    Hana Rožníčková |

    30. 1. 2007 19:17

    Tak skoro toto jsem dnes dělala v římském hrnci. Před dokončením jsem posypala sýrem, už jsem nepřiklápěla. Bylo to fantastické, k tomu jsem udělala klasickou bramb. kaši.

  • Nikol
    Nikol |

    30. 1. 2007 14:05

    Vyzkoušela jsem a opravdu nemělo chybu ! Masíčko se úplně rozpadalo a horčice mu dodala takovou zajímavou chuť. Dávám za 1.

  • Nikol
    Nikol |

    26. 1. 2007 09:54

    Zítra vyzkouším a určitě dám vědět. Ale jelikož tam jsou samé dobré věci, nemůže to být nic jiného než delikatesa.

  • Ivana C.
    Ivana C. |

    15. 11. 2006 14:19

    1,5 hodiny při 220°C.

  • zuzka
    zuzka |

    15. 11. 2006 13:59

    můžu se prosím zeptat, jak dlouho se to peče?

  • Anonym
    Anonym |

    15. 11. 2006 13:09

    můžu se prosím zeptat, jak dlouho se to peče?

  • Jana
    Jana |

    14. 8. 2006 08:53

    Výborné, o víkendu jsem podle tohoto receptu uvařila pro naši návštěvu (tchyně) a všem jídlo opravdu moc chutnalo. Udělala jsem jedinou úpravu a to, že část cibule jsem dalo už pod maso.

  • sari klimparova
    sari klimparova |

    22. 6. 2006 14:26

    Zdravim mlsounky z Anglie!Pro sveho pritele Colina varim ceskea jidla a toto jej opravdo potesio!!!!Sari

  • Ludmila Tokoliova
    Ludmila Tokoliova |

    6. 5. 2006 22:51

    Tedy,tomu rikam mnamka!!vyzkousela jsem,jako Maida,potrela jsem i kecupem..a bylo to moooc dbry!manzel se olizoval a musela jsem to delat jeste jednou druhy den:-))

  • Zdena z JM
    Zdena z JM |

    2. 5. 2006 06:26

    Vyzkoušela jsem.Pro sebe a pro manžela z kotlety,pro dcery z kuřecích prsíček (to je ta jejich zdravá výživa).Obojí jsem pekla v jednom pekáčku.Bylo to vynikající,masíčko krásně šťavnaté.Dávám za 1.

  • Magdina
    Magdina |

    3. 4. 2006 08:06

    V neděli jsem dělala a bylo moc dobré.

  • Lenka
    Lenka |

    2. 4. 2006 17:21

    Moc dobré - dostala jsem doma pochvalu L.

  • Iveta Zemanová
    Iveta Zemanová |

    21. 3. 2006 20:25

    Můj muž má mlsný jazýček a s tímhle jsem mu opravdu udělala radost.Moc to všem chutnalo.Opravdu mňamka!

  • Linda Melechinová
    Linda Melechinová |

    7. 3. 2006 13:15

    Kotlety jsem posypala ještě stejkovým kořením a k normální hořčici přidala krémžskou a výsledek byl také výborný. Tento recept všem dopručuji!

  • Edita Kodetová
    Edita Kodetová |

    17. 6. 2005 15:05

    Tento recept je opravdu výborný,můžu ho všem doporučit.

  • Maida
    Maida |

    4. 3. 2005 21:51

    Kotlety kromě hořčice potírám ještě kečupem. Je to skvělé!

  • zita
    zita |

    17. 2. 2005 13:45

    dnes mám narodeniny a od rána rozmýšľam čo večer pre rodinu uklohním. Dakujem za tip. Vyzerá to super a hlavne nenáročné na čas a prácu.