Vepřové kotlety na zelí

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks vepřové kotlety
    • sůl
    • pepř mletý
    • sádlo na smažení
    • 50
      g slanina
    • 1
      ks cibule velká
    • 0,5
      lžička kmín
    • 1
      lžička paprika
    • 1
      sklenice kysané zelí malá
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      šálek mléko
    • 1
      lžíce hladká mouka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a osmažíme na rozehřátém sádle po obou stranách dozlatova. Vyjmeme a dáme na teplo.
2
Na zbylém tuku rozškvaříme na nudličky nakrájenou slaninu, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, osmahneme, okořeníme kmínem a paprikou a vmícháme překrájené zelí, které jsme propláchli teplou vodou.
3
Podlijeme vodou, mírně přisolíme, vložíme do pekáčku a na povrch rozložíme opečené kotlety. Zapékáme v troubě asi 3/4 hodiny.
4
Pak kotlety vyjmeme, zelí zalijeme mlékem, ve kterém jsme rozšlehali mouku, mírně promícháme a ještě asi 10 minut dusíme s česnekem nakrájeným na plátky.
5
Na talíře rozložíme zelí, na ně položíme kotlety, ozdobíme plátky rajčat a podáváme s vařenými brambory nebo s knedlíky.
Zařazení: Maso Vepřové
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Ankamamka1
    Ankamamka1 |

    25. 3. 2011 23:54

    voní dobře,chutná ještě lépe...doporučuji všem

  • Ankamamka1
    Ankamamka1 |

    25. 3. 2011 23:36

    takže už jsem to zalila tím mlíkem a čekám co z toho za těch 10 min.bude :-)) Akorát jsem to pekla na 170 stupňů tu 3/4 hodinu a zdálo se mi to málo,takže kolem hodiny...autorka by mohla uvést dodatečně stupně celsia ;-) Ale musím uznat,že voní to nádherně a i teď se mi sbíhají sliny...zítra bude parádní opět (pokud to neokoštuju a vůbec něco aby zbylo :-D ) A dieta bude v čudu :-[

  • Ankamamka
    Ankamamka |

    25. 3. 2011 21:11

    vypadá to na výborné jídlo a už asi vím co z těch kotletek na zítřek udělám...děkuji za inspiraci a posléze přidám výsledek s ohodnocením 8-)