Zásmažka (jíška) pro kyselé zelí

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks uzený špek
    • 1
      ks cibule
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 0,5
      l voda
    • 1
      kostka masox
    • 2
      lžička cukr
    • 2
      ks brambory střední

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ve velké hluboké pánvi nebo kastrolu osmahneme na kostičky nakrájené uzené, dokud se částečně nevyškvaří, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, kterou lehce osmahneme (ne dozlatova), přidáme mouku a dohromady mícháme dokud se obsah neprovaří, pak přilijeme vodu, nastrouhané brambory, bujón a cukr.
2
Množství vody dolijeme tak, aby z obsahu vznikla omáčka ani řídká ani hustá. Pořádně promícháme a přidáme prolisovaný česnek, vaříme 15 min.
3
Hustotu regulujeme přiléváním vody. Uvařené kyselé zelí smícháme s omáčkou a dochutíme tak, že buď přiléváme slitou vodu z uvařeného zelí nebo čistou vodu, vše podle kyselosti a vaší chuti.
Zařazení: Ostatní

Komentáře k receptu

  • David
    David |

    28. 8. 2014 14:29

    Zelí jsem dělal už hodněkrát ale dnes jsem ho poprvé vyzkoušel podle tohoto receptu a musím říct,že lepší jsem nikdy nejedl. Opravdu lahoda! Jednoznačně za 1

  • Ladia
    Ladia |

    2. 11. 2010 10:25

    Nepatří do kategorie zavařování

  • H.
    H. |

    17. 1. 2008 18:12

    Takto se má správně připravovat naše moravské kys.zelí,dávám 1

  • Anonym
    Anonym |

    30. 12. 2007 21:40

    omlouvám se, ale asi jsem tady něco udělala špatně při hodnocení, klikala jsem na čísla a čekala, že se mi někde objeví, tak bych nerada zkazila hodnocení, protože je to opravdu dobré- dávám 1

  • Anonym
    Anonym |

    30. 12. 2007 21:22

    Recept jsem vyzkoušela a můžu říct, že nám všem moc toto zelí chutnalo.Je dobré si té majdy udělat více a jelikož jsem měla zelí hodně kyselé, ale ve finále bylo málo slané doředila jsem to vodou z vařených brambor.Vřele doporučuji a přeji dobrou chuť !