Zapečené brambory - se šlehačkou II.

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 750
      g brambory
    • 1
      ks cibule
    • 3
      stroužek česnek
    • 100
      g šunka nebo šunkový salám
    • 1
      kelímek šlehačka
    • olej
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory nakrájíme na plátky, cibuli na kolečka, česnek na plátky. Zapékací misku vytřeme olejem a vrstvíme - brambory - osolit, opepřit, cibule+česnek(nešetříme!!!)šunka a opět brambory. Pokud máme víko, misku přiklopíme a necháme zapéct do poloměkka. Poté víko odložíme, zalijeme šlehačkou a necháme dodělat. Část šlehačky se vsákne do brambor, část vytvoří s cibulovým a česnekovým výpekem výborný sos.
Zařazení: Pokrmy Z brambor

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.