Autor:

Zapečené brambory s masem

Střední
Ingredience
Brambory  
Cibule  
Paprika  
Sušené houby  
Smetana  
Sýr  
Sůl  
Pepř mletý  
Bylinky  
Česnek sušený  
Maso
plátky (kuřecí, vepřové)
 

Postup přípravy:

Zařazení: Maso

Na pánvi zprudka opečeme osolené a opepřené plátky masa, ty vyjmeme a osmahneme 2 cibule, přidáme nakrájené 2 papriky, po chvíli přidáme předem namočené sušené houby a ještě chvíli smažíme. Zapékací mísu vymažeme olejem, na dno dáme syrové brambory nakrájené na kolečka, osolíme je, na ně dáme plátky masa, na ně směs z pánve, posypeme bylinkami a sušeným česnekem.

Na to opět vrstvu brambor, maso, směs. Končíme vrstvou brambor. Vše zalejeme smetanou a dáme zapéci do trouby (asi na 1hod. aby byly brambory měkké a smetana nebyla tak tekutá). Pak posypeme strouhaným sýrem a ještě necháme dopéci.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Rebarborové cheesecaky Tip na víkend: skvělé recepty s rebarborou Články z

Komentáře k receptu: Zapečené brambory s masem

Komentáře

  1. Petr K.   20.03.2010 | 13:49 | reagovat |

    Bylinky: furt jsem dumal, co tam dát, nakonec se mi výborně osvědčilo Staročeské koření: (vše mleté) pepř černý, paprika sladká, bobkový list, majoránka, kmín, muškátový květ, nové koření, zázvor. Naprosto výborný, delikatesa... Smetana tam vůbec nemusí být, možná je to i bez ní lepší...

  2. Anonym   18.05.2006 | 12:30 | reagovat |

    ujde to

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web