Vodnické koláčky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g hladká mouka
    • 200
      g hrubá mouka
    • 250
      g hera
    • 1
      špetka sůl
  • Kvásek
    • 6
      lžíce mléko
    • 20
      g droždí
    • cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ze surovin zpracujeme hladké těsto, které rozdělíme do dvou až tří kuliček a necháme kynout ve studené vodě. Když se kuličky vynoří, osušíme je, ještě jednou propracujeme.
2
Pak z nich vyválíme 2-3 mm silnou placku, ze které vykrajujeme kolečka. Na kolečka klademe náplň jako na klasické koláče tzn. makovou, tvarohovou, povidlovou nebo jablečnou a posypeme žmolenkou (hrubá mouka, cukr, kousek másla nebo Hery).
Zařazení: Moučníky Koláče

Komentáře k receptu

  • Majka Rončáková
    Majka Rončáková |

    13. 11. 2006 09:35

    Koláčky jsem dělala o víkendu, byly výborné i když kynutí těsta bylo nové a chtěla jsem ho osušit papírovým ručníkem, který mi zůstal na těstě a musela jsem ho omýt. Ostatní kuličky jsem osušila lněnou utěrkou.

  • Aninka
    Aninka |

    30. 10. 2006 20:08

    Vodnické koláče, to je dobrý. To zkusím až budou mít všechny strašidla a podobná havět svátek.

  • Vlaďka
    Vlaďka |

    23. 10. 2006 19:43

    Pro Milinku:Ne, nebojte se, udělejte stejně hustou náplň jako děláte na klasické koláče.A navíc koláče na plechu už nekynou viz. recept.

  • milinka
    milinka |

    23. 10. 2006 19:18

    Náplň z koláčků nesleze dolů, když vykynou?

  • Vlaďka
    Vlaďka |

    23. 10. 2006 18:29

    Pro Pavlu: těsto je vykynuté,když se zhruba 1/3 těsta vynoří nad hladinu a trvá to asi 2 hodiny, podle velikosti kuliček.Pro Pavlu: náplň se na těsto jen položí, na náplň se nasype žmolenka a dá se to péct. Dokonce moje prababička prý pekla tyto kolečka bez náplně a horké je obalovala v cukru a bylo to výborné vánoční cukroví.

  • Ivana Samcová
    Ivana Samcová |

    23. 10. 2006 16:44

    Ta náplň se do koláčů balí nebo jen tak na to kolečko položí? Něco jako u moravských koláčů? Díky za vysvětlení. Ivana

  • Pavla
    Pavla |

    23. 10. 2006 15:11

    Za jak dlouho je to asi vykynute?Za 1,nebo i vice hodin?Dekuji

  • Vlaďka
    Vlaďka |

    23. 10. 2006 14:08

    Pro Sylvu: peču je v horkovzdušné troubě na 160 °a plech je potřeba vymazat jako u všech koláčů.

  • Sylva
    Sylva |

    23. 10. 2006 11:11

    A pečeme ? Na kolik stupňů? Je třeba vymazat plech?

  • Hana Rožníčková
    Hana Rožníčková |

    23. 10. 2006 10:38

    už si dávám do oblíbených.