Autor:

Vepřové plátky v gulášové šťávě

Střední
Ingredience
Vepřová krkovice 4 plátek
Hořčice plnotučná  
Sůl  
Pepř mletý  
Olej
nebo sádlo
 
Gulášová šťáva
Cibule 3 ks
Mletá paprika  
Sůl  
Kmín  
Pepř mletý  
Majoránka  
Česnek  
Tmavá jíška  
Voda 500 ml

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a lehce zakápneme olejem. Necháme v lednici nejlépe přes noc odležet, ale stačí i na několik hodin. Poté plátky zprudka na oleji (sádle) z obou stran opečeme tak, aby byly hotové. Vyjmeme z pánve. Později se budou vkládat do gulášové šťávy.

Na gulášovou šťávu na oleji (sádle) orestujeme jemně nakrájenou cibuli a česnek společně s kmínem, přidáme sladkou mletou papriku, krátce zpěníme a zalijeme vodou. Přivedeme k varu, povaříme asi 15 min., dochutíme solí, pepřem a majoránkou. Podle potřeby zahustíme buď nadrobenou chlebovou střídkou nebo já používám hotovou tmavou jíšku. Do omáčky přidáme opečené maso a vše společně ještě 10-15 minut zvolna provaříme.

Podáváme se šťouchanými brambory.

Recept je z pořadu „Kluci v akci“. Zaujal mě, vyzkoušela jsem ho a měl velký úspěch.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
2+
4.5 2 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 2x)
Králičí vývar s quinoou Porcování králíka krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Vepřové plátky v gulášové šťávě

Komentáře

  1. Jan.K   27.08.2011 | 15:29 | reagovat | závadný

    Musim také pochválit velice jednoduché a velice chutné

  2. Petra   24.11.2006 | 10:21 | reagovat | závadný

    včera jsem tuto dobrotu uvařila a všichni se olizovali je to opravdu moc dobré

  3. Jana D.   31.01.2006 | 22:56 | reagovat | závadný

    Také jsem vyzkoušela a je to výborné. Už jsem to vařila 2x.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web