Autor:

Vepřové na česneku

Snadné
Porce: 4
Ingredience
Vepřové maso
: kýta, kotleta, plec, panenka
600 ks
Uzený špek
, slanina
60 g
Olej 1 lžíce
Cibule 1 ks
Česnek
dle chuti, klidně celou menší paličku
 
Sůl  
Pepř mletý  
Vepřový vývar
nebo vývar z kostky
 
Hladká mouka
nebo hotová jíška
 
Vepřové na česneku

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Ostatní, Vepřové

Maso nakrájíme na plátky, které ze stran nakrojíme, aby se nám nekroutily. Naklepeme, osolíme a opepříme. Na olej dáme osmažit jemně pokrájený špek a cibuli, kterou necháme zesklovatět. Pak vložíme plátky masa, které osmažíme dozlatova z obou stran. Do výpeku přidáme orestovat i nastrouhaný (nasekaný) česnek, zalijeme vývarem a dusíme doměkka za občasného podlití. Když je maso měkké omáčku zahustíme na potřebnou hustotu trochou hladké mouky, rozmíchané ve studené vodě nebo hotovou jíškou. Dochutíme solí a pepřem, případně ještě česnekem a podáváme.

*Podáváme s bramborovou kaší, bramborem, rýží...

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 30 x
1
4.97 30 5 1
Náš tip: Hovězí pečeně s granátovými jablky Články z

Komentáře k receptu: Vepřové na česneku

Komentáře

  1. Ufina95   05.01.2017 | 9:55 | reagovat |

    Dělala jsem včera a je to opravdu výborné

  2. Eva Kocmanová   28.03.2016 | 12:12 | reagovat |

    Výborné to bylo a chutnalo i těm nejmenším.

  3. Barča   23.08.2015 | 9:44 | reagovat |

    Dělala jsem včera z vepřové plece. Na plátky to nešlo tak jsem to dala jako na guláš na kostky a jinak podle receptu a bylo to báječné. :-) :-) :-)

  4. Daniela   22.01.2015 | 14:25 | reagovat |

    Jsem to udělala trošku jinak. Cibulku, česnek a slaninu jsem oprahla dozlatova, na to hodila naklepané, osolené, opepřené maso aby se zatáhlo. pak jsem to podlila vývarem a hodila do trouby. Když to bylo přidala jsem ještě 2 stroužky česneku, přelila, udělala sosík. Luxus. ale zas tak proč to dělat složitě když to bez trouby je jednodušši.

  5. Jarda   09.11.2014 | 18:41 | reagovat |

    Jo, stálo to za trochu práce, bylo to super.

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web