Vepřová roláda II.

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
90 minut
neuvedeno
neuvedeno
autor: J.Tereza

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 800
      g vepřová kýta
    • sůl
    • pepř mletý
    • hořčice
    • 100
      g uzená slanina
    • 100
      g uzená šunka
    • olej
    • 3
      ks vejce
    • 100
      g mražený hrášek
    • grilovací koření
    • 2
      dl zeleninový vývar

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso rozkrojíme na plát, naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, posypeme na nudličky nakrájenou šunkou a slaninou. Vejce rozmícháme se solí a na trošce oleje z nich uděláme smaženici. Vmícháme do ní hrášek a natřeme ji na plát masa.
2
Roládu stočíme, převážeme nití a na oleji opečeme ze všech stran. Potom podlejeme horkým vývarem, přikryjeme a pečeme asi 50 minut v troubě. Grilovací koření rozmícháme v trošce oleje, potřeme ním roládu a dopečeme bez přikrytí. Roládu necháme vychladnout, krájíme na plátky a podáváme se zeleninou.
3
Pokud chceme roládu teplou, tak ji nakrájíme a potom plátky ohřejeme v troubě nebo mikrovlnce. Studená roláda se krájí mnohem lépe.
Zařazení: Maso Vepřové

Komentáře k receptu

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    20. 3. 2006 13:31

    Áno , pravdaže, iba ja tie rolády plním rôzne a nedávam vždy podobné ingrediencie, aby nevyzerali a nechutili rovnako. Mám rada, keď je to stále iná plnka : )))

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    20. 3. 2006 11:24

    Hezká i dobrá je do náplně i kapie na kostičky.