Autor:

Vepřová nebo drůbeží játra po čínsku

45 minut PT0H45M
Snadné
Ingredience
Vepřová játra
(játra) nebo drůbeží
500 g
Škrobová moučka 1 lžíce
Vejce 1 ks
Zázvor - mletý  
Olej  
Pórek
světlé části
300 g
Cibule 2 ks
Červená paprika
kousek
 
Cukr 1 špetka
Víno 2 lžíce
Česnek  
Sojová omáčka 2 lžíce
Sůl  
Petrželka  
Ořechy
nebo mandle
 

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vnitřnosti

Játra odblaníme a nakrájíme na tenké nudličky.
Škrobovou moučku rozmícháme se lžičkou vody, vejcem a zázvorem, přidáme játra a necháme chvíli odležet.
Pak je vložíme na velkou pánev s rozehřátým olejem a za stálého míchání opékáme asi 2 minuty. Přidáme na tenké plátky nakrájenou cibuli a pórek, na nudličky nakrájenou papriku a rozetřený česnek a opékáme další 2 minuty. Ochutíme cukrem, vínem a sojovou omáčkou, osolíme, přidáme nakrájená ořechová jádra a lžíci vody a krátce podusíme. Nakonec ozdobíme petrželkou a podáváme s rýží.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
2+
4.33 3 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 3x)
Ořechová zmrzlina v pivním těstíčku Ořechová zmrzlina v pivním těstíčku a další "pivní"recepty Články z

Komentáře k receptu: Vepřová nebo drůbeží játra po čínsku

Komentáře

  1. Klára   13.03.2011 | 11:55 | reagovat | závadný

    dělalal jsem drůbeží, vínem ani sojovkou jsem nešetřila, bez papriky - manžel nemá rád a vynikající, doporučiji

  2. Daniela Burdová   17.10.2007 | 12:25 | reagovat | závadný

    Dala jsem podstatně více červeného vína i sójovky, bylo to skvělé. Myslím, že ne všechna jídla a la Čína musejí být pikantní, tato sladkokyselá varianta byla vynikající a všem moc chutnala.

  3. FSK   04.08.2004 | 8:55 | reagovat | závadný

    Myslím že červené ,tak ako som urobil ja.Ale dve lyžice vína to je málo !Mal som k dispozícii kruti játra..Ale v lyžičke vody rozmiešať lyžicu solamylu ?A bolo to málo pikantné i ked som tam dal 6stručkov cesnaku -

  4. Adlet Blahu   19.03.2004 | 9:09 | reagovat | závadný

    červené nebo bílé víno?

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete 8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete
Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu
Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web