Vepřová krkovice na zelenině

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
15 minut
2
porce
neuvedeno
autor: vendelinna

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks plátky krkovičky bez kosti (podle počtu osob)
    • 1
      ks mrkev (malá)
    • 1
      ks kořen petržele (cca 50gramů - na zvýraznění chuti)
    • 1
      ks cibule
    • 50
      ml pivo
    • 3
      špetka sůl
    • 3
      špetka pepř mletý
    • 1
      lžička hořčice kremžská
    • 100
      ml olej (na naložení)
    • 1
      lžička maggi

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran. Mrkev, kořen petržele a cibuli nakrájíme na středně velké kostičky a smícháme s ostatními ingrediencemi. Do této směsi naložíme maso a necháme v ledničce přes noc nebo dva dny - aby natáhlo chuť. Poté vše vložíme na pekáč, nebo do zapékací misky a pečeme cca na 180°C hodinu (horkovzdušná trouba). Doba pečení záleží na tom, jak silné jsou plátky masa.
2
Jako příloha se hodí vařené brambory, nebo hranolky.
Zařazení: Maso Vepřové

Komentáře k receptu

  • vendelinna
    vendelinna |

    25. 11. 2014 00:57

    díky díky, konečně si po letech někdo všimnul :-D

  • Daniel Sedlák
    Daniel Sedlák |

    19. 8. 2014 12:42

    Před nandáním na pekáč jsem ho ještě lehce vymazal sádlem a výsledek famozní.Supr recept a jako přílohu jsem zvolil šťouchané brambory s cibulkou.Rodinka se olizuje myslím ještě teď ;-) :-P