Vánoční kysané zelí

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      balíček kysané zelí nejlépe Tuřanské nebo domácí
    • 1
      ks uzené maso žebro nebo prorostlý bůček
    • 3
      ks pepř mletý kuličky
    • 3
      ks nové koření kuličky
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžička vegeta
    • 1
      lžíce olej
    • 1
      lžíce mouka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kysané zelí dáme do hrnce vařit spolu s nakrájeným uzeným žebrem a kořením. Pokud je kysané zelí velmi kyselé, tak ho část propláchneme pod tekoucí vodou. Vaříme tak dlouho, až maso odpadává od kosti. Poté kosti vytáhneme, zahustíme zásmažkou a okořeníme solí a vegetou.
2
Podáváme s chlebem. Je to velmi jednoduché a moc dobré!
Zařazení: Přílohy Zeleninové

Komentáře k receptu

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    22. 1. 2007 08:30

    Nerobila som síce na Vianoce, ale chutilo rovnako. Len som vynechala vegetu, nepoužívam ju. Super žrádielko za 1.

  • Anonym
    Anonym |

    26. 12. 2006 09:23

    Zelí nezklamalo, bylo výborné. Akorát jsem nedávala vegetu, ale pouze sůl.

  • Věra
    Věra |

    1. 11. 2006 15:12

    Zařazuji do Vánočních delikates ale myslím, že si to vyzkouším už příští týden !