Autor:

Valašská čočkovka

60 minut PT0H60M
Střední
Ingredience
Čočka 150 g
Mrkev 1 ks
Petržel 1 ks
Celer 1/4 ks
Cibule 1 ks
Česnek 2 stroužek
Hrubá mouka 1 lžíce
Mléko 1 lžíce
Ocet  
Vejce 1 ks
Bobkový list  
Sádlo 2 lžíce
Hladká mouka 1 lžíce
Sůl  

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Přebranou čočku a na nudličky nakrájenou zeleninu dáme vařit do studené osolené vody. Přidáme bobkový list.
Ze sádla, na kostičky nakrájené cibule a hladké mouky připravíme jíšku. Do měkké čočky vmícháme jíšku, dobře promícháme a povaříme.
Z vejce, trošky mléka, hrubé mouky a soli připravíme tužší těsto, ze kterého malou lžičkou vykrajujeme nočky, které zavaříme do polévky.
Nakonec polévku ochutíme česnekem, pepřem a solí.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Reklama
Strapačky s kysaným zelím a uzeným Tradiční slovenská kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Valašská čočkovka

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chcete být šťastnější? Lvi potřebují uznání, Váhy životní harmonii Chcete být šťastnější? Lvi potřebují uznání, Váhy životní harmonii
Třicetidenní výzva: Čtyři jednoduché cviky vám stačí na výstavní ruce! Třicetidenní výzva: Čtyři jednoduché cviky vám stačí na výstavní ruce!
Jak opravdu účinné jsou diety při léčbě obezity a nadváhy? Jak opravdu účinné jsou diety při léčbě obezity a nadváhy?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web