Autor:

Uzeninové brambory s česnekem-zapékané

Snadné
Ingredience
Vařené brambory
,oloupané,pokrájené
1,5 kg
Špekáček
nebo gothaj
300 g
Anglická slanina
nebo Vahalova
300 g
Česnek
(vetší stroužky)
5 stroužek
Červená paprika
-pro barvu(nemusí být)
1 ks
Sůl  
Pepř mletý  
Grilovací koření
(nemusí být)
 
Vejce 3 ks
Mléko 1,5 dl
Uzeninové brambory s česnekem-zapékané

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Pokrmy, Z brambor, Uzeniny

Vařené brambory, uzeninu, papriku si pokrájíme na kostičky. Česnek si pokrájíme na malé nudličky nebo ho nastrouháme. Vše ochutíme solí nebo grilovacím kořením (opatrně,uzenina bývá slaná dost) a pepřem, důkladně promícháme a dáme do vymazaného pekáčku máslem (olejem). Zakryté pečeme v předehřáté troubě asi 30 - 40 minut přikryté. Pak odkryjeme a brambory zalijeme rozkvrdlanými vejci s mlékem, které jsme ochutili solí (kořením). Dopékáme ještě asi 10 minut. Podáváme se zeleninovou oblohou nebo salátem.

Uvařil náš mlaďas a chutnalo nám :-).

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 11 x
1-
4.64 11 5 1
Krůtí roláda s kapiemi a houbami Masová roláda 4x jinak Články z

Komentáře k receptu: Uzeninové brambory s česnekem-zapékané

Komentáře

  1. Simi   07.01.2016 | 10:41 | reagovat |

    Měla jsem jen zeleninovou směs mexico, tak jsem jí dala. :-D Výborný!

  2. Zdenka   17.01.2014 | 8:50 | reagovat |

    Zapečené brambory máme moc rádi,je to vděčné jídlo na vymýcení chladničky a ať do nich dám to nebo ono,vždycky to dopadne dobře.Taky dávám čerstvou papriku,ale přidávám i lžičku suché a trochu pálivé.

  3. Kozelková   20.12.2012 | 11:29 | reagovat |

    Dala jsem i hrášek,podle rad s česnekem nešetřila,výsledek je perfektní :-P

  4. Jitka Boháčková   28.03.2012 | 7:40 | reagovat |

    Takové co dům dal zapečené brambory, česneku doporučuji celou palici a s paprikou nemusíte šetřit, dá jim ještě lepší chuť. Celé se to dá připravit i předem a zapéct až když potřebuju, takže pro mě a mojí rodinu dost praktické jídlo.

  5. Janda   25.09.2011 | 21:19 | reagovat |

    Naše oblíbené jídlo z jednoho pekáče a nejlepší jsou opečené okraje ;-) :-)) .

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Potraviny, které spalují kalorie! Můžete jíst a zároveň hubnout? Potraviny, které spalují kalorie! Můžete jíst a zároveň hubnout?
Emma Watson prožívá noční můru, je totálně pod kontrolou Toma Hankse Emma Watson prožívá noční můru, je totálně pod kontrolou Toma Hankse
Těhotné a kojící ženy - jaké látky, vitamíny a minerály jsou potřebné? Těhotné a kojící ženy - jaké látky, vitamíny a minerály jsou potřebné?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web