Autor:

Uherské zelí

Střední
Ingredience
Zelí
-malá hlávka
1 ks
Sůl 1 špetka
Kmín 1 lžička
Sádlo 2 lžíce
Cibule 1 ks
Mleté maso 200 g
Pepř mletý 1 špetka
Vejce 2 ks
Mouka 1 lžíce
Zálivka
Mléko 1 dl
Vejce 3 ks
Sůl 1 špetka
Mletá sladká paprika 1 lžička
Uherské zelí

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Pokrmy, Mleté, Ze zeleniny

Pokrájené zelí uvaříme ve slané vodě s kmínem a scedíme. V kastrolu na sádle dozlatova osmažíme pokrájenou cibuli, do které vmícháme zelí. Mleté maso osolíme, přidáme pepř, 2 vejce, mouku a dobře zamícháme.

Na pekáči klademe vrstvu z poloviny zelí, na ni klademe maso, pak zase zelí a dáme do předehřáté trouby na 25 minut zapéct.

Mléko, 3 vejce, sůl dle chuti a papriku rozšleháme, zalijeme předpečené maso se zelím a dopečeme ještě asi 5 - 10 minut. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Tento pokrm můžete připravit jak z čerstvého (syrového) zelí, tak i z kasaného zelí. Výborné je obojí.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 9 x
1
5 9 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 9x)
Červené kuřecí kari Thajské kari krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Uherské zelí

Komentáře

  1. Jana Stašková   01.02.2016 | 6:58 | reagovat | závadný

    Bylo to vynikající, příjemné odbočení od naší omáčkové klasiky :-)

  2. Prachnová   04.01.2012 | 11:52 | reagovat | závadný

    Moc chválím, je to moc dobré jídlo s jemnou chutí a bramborová kaše se k němu také moc hodí.

  3. Drbal Antonín   07.07.2011 | 14:05 | reagovat | závadný

    Pod názvem Uherské zelí znám něco zcela jiného. Tak dobré jídlo jsem ani nečekal, bylo výborné, jen množství neodpovídá našemu apetitu.

  4. Mirka   12.05.2011 | 12:07 | reagovat | závadný

    tak už jsem vyzkoušela i s kyselým zelím.Obojí je velice dobré a všem vřele doporučuji vyzkoušet.Navíc je to výborné i studené <3 :-* :-))

  5. recepty 73   14.03.2010 | 16:15 | reagovat | závadný

    Jsem rád,že vám Zuzko chutnalo.Souhlasím s Terkou,velice chutný recept,ale koložvárské zelí je chuťově opravdu jiné,také velmi jedlé.Jiří

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty? Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty?
BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat? BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat?
Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web