Autor:

Tvarohovo-smetanový koláč de luxe

Střední
Základ
Máslo 25 g
Strouhanka 25 g
Cukr krystal 1 lžička
Náplň
Měkký tvaroh
plnotučný (ne z vaničky, ten je vodnatý)
2 kostka
Smetana ke šlehání 1 kelímek
Cukr krystal 230 g
Vejce 2 ks
Hladká mouka 40 g
Vanilková tresť 1,5 lžička
Rozinky 75 g
Muškátový oříšek
meltý nebo celý na postrouhání
 
Tvarohovo-smetanový koláč de luxe

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Koláče

Nejdříve si připravte chuťové buňky, tehle koláč je opravdu bomba. Ale budete si na něj muset chvíli počkat. Tak si mezitím dejte třeba dvojku vína nebo něco dobrého.

Kulatou dortovou formu (s odnímatelným dnem) o průměru ca 20 cm (to je jedno jestli máte o něco větší nebo menší) si vymažte změklým máslem (já jsem si ho rozpustila na 30 s v mikrovlnce, bylo tak akorát na rychlé popatlání formy.

Strouhanku promíchejte s cukrem a vysypte touto směsí formu (přebytek nechte na dně, rovnoměrně).

Nyní si připravte náplň. V robotu si promíchejte tvaroh s cukrem, přidejte vejce a smetanu, mouku a vanilku (nemusí být). Nyní vlijte přes vařečku nebo lžíci do formy (abyste příliš neporušili strouhanku).

Posypte rovnoměrně rozinkami a mírně je zatlačte lžící do náplně. Povrch posypte mletým muškátovým oříškem (nebo postrouhejte čerstvým). Formu postavte na pečící plech a pečte na cca 180 °C 45 minut.

Okraje lehce vyběhnou a koláč by se měl „třást“ jako puding když s formou zahýbete. Vypněte troubu a otevřete (zapřete např. vařečkou) a nechte pomalu chladnout ještě dalších 45 minut.

Poté dejte do lednice a nechte ztuhnout. A poté vyndejte z lednice a nechte opět nasát pokojovou teplotu. Že se vám ten konec zdá příliš dlouhý? Upřímně, u nás byla koláče polovina už po vytažení z trouby.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Reklama
Sibirky s malinovým přelivem Domácí zmrzlina - jak na ni? Články z

Komentáře k receptu: Tvarohovo-smetanový koláč de luxe

Komentáře

  1. michala   13.11.2012 | 18:42 | reagovat | závadný

    co kdyz to budu delat v silikonove dortove forme:-) :-!

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová
Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web