Tvarohové šátečky II.

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks hera
    • 1
      ks tvaroh
    • 250
      g hladká mouka
    • marmeláda Meruňková

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vypracujeme těsto, rozválíme a vykrajujeme asi 5 cm kolečka. Do každého dáme trochu marmelády, přeložíme a pečlivě přitiskneme nejlépe vidličkou (pokud vlastníme vykrájovátko, je to podstatně jednodušší). Pečeme při 180 °C asi 15-20 minut.
2
<BR>Množství těsta vystačí asi na 90 ks.
Zařazení: Moučníky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • marci2 marci2
    marci2 marci2 |

    6. 4. 2009 19:50

    Dneska jsem vyzkoušela s povidly a mám problém něco schovat na zítra. Móóc dobré. Dávám za 1.

  • Jana Vencková
    Jana Vencková |

    6. 2. 2009 21:50

    Bezva recept, připomíná mi dětství, dělala je moje máma, když jsem byla malá..teď jsme na ně vzpomínaly, zítra přijde na návštěvu, tak je dělám jako překvapení. Vykrajovala jsem je plastovou formičkou, bylo to rychlé a jednoduché. Po vytažení z trouby jsem je ještě obalila v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým Díky a dávám jedna.

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    10. 4. 2006 14:38

    V sobotu jsem je dělala s diamarmeládou - výbornou z Francie (byla dražší než čokoláda, ale opravdu bez konkurence - celé drobné ovoce, vynikající !!!) - udělala jsem rohlíčky, aby to bylo jistější a marmeláda nevytékala a byly vynikající !!!!! Vyzkouším i s tvarohovou náplní s diachromem. Velice lehoučké a křehoučké těsto. Už jsem dala 1.

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    16. 3. 2006 10:33

    Ještě jsem chtěla dodat, že v Lidlu zato mají vynikající dia mentolové bonbóny a dobré dia oplatky tří příchutí.

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    16. 3. 2006 10:32

    Nedávno jsem ochutnala Hořkou dia čokoládu Orion a je vynikající. Je sice malá, váží 50 g a stojí kolem 18 Kč, ale je to konečně něco, co má intenzivní chuť čokolády. Viděla jsem ji v Bille, v Tescu, v Sparkasse. Tu z Lidla jsem právě měla jako první a vůbec mi nechutnala. Ale každému chutná něco jiného:-)

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    16. 3. 2006 06:51

    Máte, Di, pravdu, v Bille nejsou. Včera jsem se dívala. A ty čokolády - to je drahota - je fakt, že nejlepší je Milka (podle toho taky stojí, že?), ale teď jsem vyzkoušela plněnou malou čokoládu Claru a neplněnou větší tabulku - ta menší stojí 20 Kč a ta větší myslím 24 Kč, ale jednou za čas to jde. Jsou fakt dobré a ten umělý cukr není vůbec cítit, což se o některých jiných výrobcích nedá říct.

  • Di
    Di |

    15. 3. 2006 15:41

    V Bille je myslím nemají, spíše v Normě, ale ty jsou u nás asi pořídku. lidl je jistota. kromě toho tam mají docela dobré Dia čokolády za 20 Kč - a to je opravdu velmi laciné.

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    15. 3. 2006 13:11

    Lidl u nás ve městě není, nejblížší je, tuším, v Jihlavě, takže až tam pojedeme, nakoupím si.Ještě se podívam v Bille, jestli tam náhodou nemají, taky mají dost věcí pro diabetiky. S těmi povidly je to výborný nápad, musím se kouknout, jestli jsou k dostání. Já mám doma svoje s cukrem.Díky za rady !!

  • Di
    Di |

    15. 3. 2006 10:31

    Paní Jano, jestli máte někde poblíž Lidl, tam prodávají větší německé Dia marmelády, které jsou moc dobré (jahody, černý rybíz, myslím i višně) a přijdou na 40 Kč. To je zhruba tolik, kolik za ně dáte venku. Já je dříve tahala z Německa z obchodu Aldi, a jsem proto moc ráda, že se tu objevily. Jsou skvělé na chuť, nepříliš drahé a nekazí se tak rychle jako někdy české marmelády. S těmi povidly to je také dobrý nápad. Tohle těsto je vůbec výborné na slané i sladké pečení (jablka v županu, štrůdl zavinutý i "na placky"). Já ho jenom dělám z polohrubé mouky, připadá mi lépe zpracovatelné.

  • Eva
    Eva |

    15. 3. 2006 09:42

    pro diabetiky - řešením by mohla být povidla, která se dají sehnat i "pravá", tj. uměle nedoslazovaná, a přitom jsou dostatečně hustá. bylo by škoda se o takovou lahůdku připravit ...

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    15. 3. 2006 09:05

    Máte, Di, pravdu, že diamarmelády jsou řídké, jsou sice fakt dobré, ale na namazání a ne na náplň.Škoda. Vyzkoušela jsem i ty z dovozu, které jsou tak strašně drahé - až 65 Kč za menší sklenici - a jsou taky řídké.

  • Di
    Di |

    15. 3. 2006 07:17

    Diabetici by je vůbec neměli sypat cukrem! Stačí velice jemně poprášit sladidlem vhodným pro diabetiky nebo maximálně ovocným cukrem. Nebo také nechat bez sladidla. problémem je, že diamarmelády bývají hodně řídké.

  • Jája
    Jája |

    14. 3. 2006 18:50

    Šátečky jsou dobré z másla místo Hery a plnímje Dia džemem.Lze pak doporučit i diabetikům, kterří by je neměli moc sypat cukrem!

  • Lenka
    Lenka |

    27. 1. 2006 11:04

    Výtečný recept, dělávám taky. Marmeládu dávám jakoukoliv,jen ne moc řídkou. Vykrajovátko mohu doporučit, používám větší a dělám 2 plechy, asi 30 ks.

  • Jana Hanusova
    Jana Hanusova |

    11. 6. 2005 09:43

    plnim je i makovou nebo orechovou naplni s rumem. Na Silvestra plnim masovou, skunkovou, syrovou nebo spenatovou naplni. Slane pred pecenim potiram rozslehanym vejcem se lzickou vody. Jdou na odbyt vic nez jednohubky. Okraje staci pomazat jen vodou, pusobi to jako lepidlo a pak napln po pritlaceni okraju nevyteka.

  • Maida
    Maida |

    14. 5. 2005 21:47

    Laďko, taky plním šátečky tvarohem: tvaroh, cukr, vajíčko - nikdy mi to nevyteklo. Koláčky jsou opravdu bez cukru, jen je potřeba je hodně posypat, ještě lépe v cukru obalit. Většinou u nás nestačí ani vystydnut.

  • Sandra
    Sandra |

    13. 5. 2005 20:28

    Zítra ty šátečky upeču rodině, tak snad budou chutnat:-)

  • Andrea Pastirčáková
    Andrea Pastirčáková |

    13. 5. 2005 20:19

    Tento recept znám už léta, dělám taky hlavně závin s jablkovou náplní a nebo tyčinky.Je to výborné, rychlé a hlavně se nelepí a netrhá.

  • Jana Tichá
    Jana Tichá |

    12. 5. 2005 19:35

    Okraje těsta namažte rozšlehaným bílkem a potom pevně přimáčkněte.

  • Laďka Svobodová
    Laďka Svobodová |

    12. 5. 2005 17:36

    Tento recept znám také. Mám ale problém, že mi skoro celý obsah (plním i tvarohem) vyteče na plech. Máte nějaký fígl?

  • Jitka
    Jitka |

    11. 5. 2005 16:53

    Dcera odklepla dřív než jsem dopsala jméno.

  • Anonym
    Anonym |

    11. 5. 2005 16:52

    Děkuji, že Vám chutná. Manžel tyto šátečky míluje a dokonce máme hru: do jednoho šátečku místo marmelády dám kuličku těsta. Není to po upečení poznat. A kdo ji najde musí splnit druhému přání.

  • Mila Hercikova
    Mila Hercikova |

    11. 5. 2005 14:04

    Tak z tohoto těsta dělám i závin/povidla,tvaroh,jablka/ a dokonce i slaný závin, kdy dovnitř dám buď dušenou zeleninu, nivu, nebo sojové maso s kečupem.

  • Jana Novakova
    Jana Novakova |

    11. 5. 2005 13:57

    Vynikajici recept! Vsem nam moc chutnalo! Obalila jsem je v praskovem cukru - roztapely se v puse! Doporucuji!

  • Anonym
    Anonym |

    11. 5. 2005 13:27

    Koukám, že se recept ze šátečků převrátil na tyčky, ale obojí se dá s úspěchem vytvořit z tohoto těsta. Těsto se myslím ani nedá zkazit, je to i pro začátečníky

  • Jana Tichá
    Jana Tichá |

    11. 5. 2005 12:01

    Přesně tak. Tyčky jsou z toho výborné, já ale v tom případě nahrazuji tvaroh 250g taveného sýra.

  • Anonym
    Anonym |

    11. 5. 2005 11:59

    Když se ty slané tyčinky posypou strouhaným sýrem, tak to nemá chybu. Máme léta vyzkoušené a jsou vynikající

  • Alena
    Alena |

    11. 5. 2005 10:55

    Z tohoto těsta dělám také slané tyčinky tak, že vyválím placku, potřu bílkem, osolím okmínuju (nebo posypu paprikou, pepřem nebo mákem dle chuti) a rádýlkem nakrájím na tyčinky a přendám na plech. peču dozlatova jsou vynikající k vínu, nebo jakékoli příležitosti. Jsou hned hotové a je jich z tohoto množství plná velká mísa.

  • Pavluška
    Pavluška |

    10. 5. 2005 11:59

    Tento recept také znám a je vynikající. S těstem se dobře pracuje a opravdu se do něj nepřidává cukr. Ale je dobré, jak říká Jana Tichá, horké šátečky obalit v práškovém cukru.

  • Jana Tichá
    Jana Tichá |

    10. 5. 2005 11:46

    Nebojte se! Jsou vynikající - opravdu ! Já znám tenhle recept s máslem. A ještě horké je obalce v práškovém cukru s vanilínovým cukrem.

  • Jana Novakova
    Jana Novakova |

    10. 5. 2005 11:23

    Vypada to jednoduche a rychle...ale postradam tam cukr. Bojim se to vyzkouset.