Tvarohová buchta z Poteče

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Na sypké těsto
    • 3
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      hrnek cukr
    • 1
      balíček prášek do pečiva
  • Na náplň:
    • 1
      kg tvaroh
    • 1
      hrnek cukr
    • 4
      ks vejce
    • 1
      hrnek mléko
    • rozinky
    • nasekané ořechy (nebo jahody...)
    • 1
      máslo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mouku, cukr a prášek do pečiva smícháme dohromady tak, aby cukr netvořil hrudky. Polovinu této směsi rovnoměrně nasypeme na lehce vymazaný plech. Tvaroh, cukr, vajíčka krátce ušleháme, přidáme mléko a rozinky s oříšky (pokud dáváme ovoce, toto poklademe až na nalitou náplň). Tuto náplň nalijeme plech, rovnoměrně posypeme druhou polovinou sypkého těsta. Nakonec poklademe tenkými plátky nakrájeného másla. Buchtu dáme péct do předehřáté trouby asi na 30 i více minut při 180 °C.
2
Je to výborná buchta - řez už hned po vychladnutí, ale pokud se vám podaří ho nesníst hned, je výborný i po několika dnech. Pokud Vás doma není víc, doporučuji upéct do menší formy (dortové nebo do pekáčku) z poloviční dávky, je to hodně vydatné, ale moooc dobré.
Zařazení: Moučníky Buchty

Komentáře k receptu

  • Di
    Di |

    7. 11. 2007 12:34

    Totéž jako zde uvedený Švédský koláč.