Tortila moučná (Tortillas de harina)

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      šálek hladká mouka
    • 1
      lžička sůl
    • 50
      g sádlo
    • 0,5
      šálek vlažná voda

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mouku smícháme na válu se solí, přidáme kousky sádla a za postupného přilévání vody vytvoříme pevné těsto.
2
Důkladně těsto prohněteme až je hladké a tvoří se bubliny.
3
V této fázi můžeme povrch těsta namastit,pak neprodyšně zabalit a uchovat v chladničce až 24 hodin k pozdějšímu využití.Před vlastním dalším zpracováním by však těsto mělo mít pokojovou teplotu.
4
Těsto rozdělíme na 12 dílků a na lehce pomoučeném válu rozválíme tenké placky. Placky opečeme na rozpálené suché plotýnce, nebo použijeme další postupy uvedené v receptu o kukuřičných tortilách.
5
Chceme-li docílit v tomto případě chuti pravých kukuřičných tortil, použijeme místo jednoho šálku hladké mouky stejné množství mouky kukuřičné.
Zařazení: Pokrmy Z mouky/obilovin
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Steves2
    Steves2 |

    22. 5. 2013 11:05

    Skvélé :-)

  • nijo007
    nijo007 |

    30. 9. 2011 16:01

    jednoduché a skvělé, díky