Tortellini s omáčkou

Hodnocení:

Moje:

35 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
  • ingredience
    • 60
      g máslo
    • 2
      ks cibule středně velké
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 400
      ml vývar
    • 5
      ks rajčata nebo 3 lžíce kečupu
    • 3
      ks pepř celý
    • 3
      ks nové koření
    • 1
      ks bobkový list
    • 200
      g žampiony
    • 30
      g tuk
    • 1
      lžíce petrželka + na ozdobení
    • pepř mletý
    • 1
      lžička cukr
    • citronová šťáva
    • 800
      g tortellini - sýrové nebo žampionové
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
1. Z tuku, mouky a jedné nadrobno nakrájené cibule připravíme jíšku. Zředíme ji vývarem a za občasného míchání povaříme asi 10 min. Přidáme na čtvrtky nakrájená rajčata nebo kečup, sůl, všechno koření a dalších 10 min. mírně povaříme.
2
2. Očištěné žampiony nakrájíme na plátky a druhou cibuli na kostičky. Na zbylém másle osmahneme cibuli, přidáme houby, nasekanou petrželku, pak osolíme, opepříme a podusíme.
3
3. Z omáčky vyjmeme koření, vložíme dušené houby a krátce povaříme. Dochutíme cukrem a citronovou šťávou.
4
4. Tortellini uvaříme v mírně osolené vodě doměkka. Slijeme je a podáváme s horkou pikantní omáčkou, ozdobené čerstvou petrželkou.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.