Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3x
2 1 5
Autor:

Tatarský Biftek - pravý

Střední
Ingredience
Hovězí svíčková 500 g
Žloutek
Česnek
celá palice
1 ks
Cibule
středně velká
1 ks
Hořčice 2 lžíce
Pepř mletý  
Pálivá paprika  
Sůl  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Hovězí

Nejdříve nameleme svíčkovou nebo naškrábeme - podle možností, nicméně platí zde, čím jemnější, tím lepší. Cibuli nakrájíme co možná nejvíce najemno a přidáme k masu. Dále naloupeme a namačkáme do masa celou hlavu česneku - je to zcela podle chuti, já osobně mám rád co nejčesnekovější. Dále přidáme 2 žloutky a hořčici, celé pořádně promícháme.

Nakonec směs dokořeníme podle chuti. Pro neznalé doplním, že nejvhodnější podklad pro Tatarský Biftek jsou topinky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2 (hodnoceno 3x)
Kuřecí stehýnka s domácími hranolky a tatarkou Víkend ve venkovském stylu Články z

Komentáře k receptu: Tatarský Biftek - pravý

Komentáře

  1. Malda27   21.11.2013 | 9:22 | reagovat | závadný

    Moje rodina chodíme na Tatarák (pravý) do restaurace v Blansku a jmenuje se U Golema! Je pokaždé vynikající a za slušnou cenu.Velmi si jej vychutnáme! <3 ;-)

  2. Euvi   31.01.2013 | 17:10 | reagovat | závadný

    Tomas Beranek: Maso na tatarák bych rozhodně nikdy nesekala robotem : :'( maso se přitom zahřívá a znehodnotí se! =-O

  3. kodl   06.06.2012 | 18:46 | reagovat | závadný

    klasika nedá se nic zkazit ,miluju ho ,a dávám si ho i s topinkami bez tuku ,pul s mokrejma aby nebolelo bříško , všem vegetariánům doporučuji.

  4. Stjd   04.12.2010 | 18:16 | reagovat | závadný

    Taky tatarák. Dělám ho místo z hovězí svíčkové z čersvého tuňáka. Tuňáka kupuji v Makru a pouze toho v nejlepší kvalitě sushi. Ingredience používám stejné jako píšou ostatní, pouze přidávám Capari.
    Zrovna ho mám v lednici na uležení. Slyšel jsem i variantě z lososa. Chci to taky vyzkusit, ale ne z lososa z chovu protože je krmí granulema jako kuřata. Asi bude lepší losos divoký. Ten z tuňáka je naprosto bez chyby. :-D

  5. Marsí   27.09.2007 | 15:35 | reagovat | závadný

    Pro Anonyma Janu..:-)) ne, neděláme ho jen z pravé svíčkové...za komančů bychom ji tenkráte ani nesehnali...pokud není pravá svíčková, dělám ho z falešné, stačí 2 x pomleté hovězí zadní, ale opravdu libové. Správný tatarák je škrábaný, ale je to dost časově náročné, takže my meleme. No a pak už jen vajíčko, někdo dává jen žloutek, sůl,pepř,Tabasco nebo chili omáčku, trochu kečupu, nadrobno nakrájenou cibulku a nastrouhanou kyselou okurku, znám spoustu lidí, ale tatarák si dle chuti dělá každý jinak.JO a hořčici,obyčejnou plnotučnou.Neznám Vaše chutě, takže musíte vyzkoušet...ale jděte do toho, čerstvé masíčko musí být hezky světle červené, né takové ty zbytky už skoro namodralo-zhnědlé...:-))

    1. ludvik   17.12.2011 | 12:55 | reagovat | závadný

      Musíš být hodně mladá a navíc, nevíš o čem mluvíš. Za komančů byl tatarák módním jídlem, děvčico a byl.

      1. Jk   06.01.2012 | 15:56 | reagovat | závadný

        Souhlas. V každé pořádné restauraci byl.

1 2 3 4 5 ... 7 ... 9 Další

Přihlášení

zapoměl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Jak aktivovat svůj účet

Pokud již máte účet v předchozí verzi webu, přihlašte se pomocí svých původních přihlašovacích údajů. Při prvním přihlášení Vás web vyzve k nové registraci, pomocí které se aktivuje Váš účet. Po aktivaci účtu se již budete přihlašovat pomocí emailu a hesla.

Jak aktivovat svůj účet?

Další weby Mladé fronty

Dialog
X