Švýcarská bábovka

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 2
60 minut
neuvedeno
neuvedeno
autor: Hospodyňka

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 250
      g cukr
    • 4
      ks vejce
    • 250
      g margarín
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • 2
      dl smetana

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Margarín v plastikové míse necháme trošku povolit (nejlépe v mikrovlnce), přidáme cukr a šleháme šlehačem. Postupně zašleháváme vejce, mouku a dle potřeby smetanu do kávy, nakonec prášek do pečiva.
2
Dle chuti je možné část těsta oddělit a do té přidat kakao, ještě trochu smetany a třeba rum a nebo do celé bábovky zamíchat nahrubo nasekané ořechy nebo rozinky, nebo nasekanou čokoládu.Pro menší domácnosti stačí péct z poloviční dávky.
Zařazení: Moučníky Bábovky

Komentáře k receptu

  • Vanessa
    Vanessa |

    7. 7. 2011 22:02

    Prosím Vás, můžete mi někdo vysvětlit, proč se to jmenuje Švýcarská bábovka, když je v ní polohrubá mouka, kterou tu švýcři rozhodně nemají? :-\ To je fakt dobrý úlet !! :-D

  • Hospodyňka
    Hospodyňka |

    16. 1. 2006 15:07

    Smetanu tekutou nebo může být třeba Tatra mléko nebo i "obyčejná" smetana

  • Žaneta
    Žaneta |

    24. 10. 2005 19:08

    Chtěla jsem se zeptat jestli smetanu sypkou nebo tekutou ?Děkuji