Autor:

Švýcarská bábovka

60 minut PT0H60M
Snadné
Ingredience
Polohrubá mouka 500 g
Cukr 250 g
Vejce 4 ks
Margarín 250 g
Prášek do pečiva 1 balení
Smetana 2 dl

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Bábovky

Margarín v plastikové míse necháme trošku povolit (nejlépe v mikrovlnce), přidáme cukr a šleháme šlehačem. Postupně zašleháváme vejce, mouku a dle potřeby smetanu do kávy, nakonec prášek do pečiva.

Dle chuti je možné část těsta oddělit a do té přidat kakao, ještě trochu smetany a třeba rum a nebo do celé bábovky zamíchat nahrubo nasekané ořechy nebo rozinky, nebo nasekanou čokoládu.Pro menší domácnosti stačí péct z poloviční dávky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
2+
4.5 2 5 1
Reklama
Bylinková polévka s fialkovými listy v těstíčku Jarní menu dozelena Články z

Komentáře k receptu: Švýcarská bábovka

Komentáře

  1. Vanessa   07.07.2011 | 22:02 | reagovat |

    Prosím Vás, můžete mi někdo vysvětlit, proč se to jmenuje Švýcarská bábovka, když je v ní polohrubá mouka, kterou tu švýcři rozhodně nemají? :-\ To je fakt dobrý úlet !! :-D

  2. Hospodyňka   16.01.2006 | 15:07 | reagovat |

    Smetanu tekutou nebo může být třeba Tatra mléko nebo i "obyčejná" smetana

  3. Žaneta   24.10.2005 | 19:08 | reagovat |

    Chtěla jsem se zeptat jestli smetanu sypkou nebo tekutou ?Děkuji

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

30 nejtrapnějších vět, kterými se s námi rozcházejí: Kolik z nich jste slyšela i vy? 30 nejtrapnějších vět, kterými se s námi rozcházejí: Kolik z nich jste slyšela i vy?
Jarní květinové dekorace za pár korun: Z vajíčkových plat Jarní květinové dekorace za pár korun: Z vajíčkových plat
Proč vás často bolí hlava? Kdy už musíte jít k lékaři? Proč vás často bolí hlava? Kdy už musíte jít k lékaři?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web