Sváteční řezy z Paříže

moje hodnocení:

3,7

hodnotilo: 3
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Denise

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      hrnek cukr krupice
    • 2
      ks žloutek
    • 1
      hrnek mléko
    • 1
      hrnek olej 1/2 - 3/4
    • 3
      lžíce kakao
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • sníh z bílku Ze 2 bílků
  • Krém
    • 1
      l mléko
    • 3
      ks vanilkový pudink
    • 1
      ks máslo
    • 80
      g moučkový cukr
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 3
      lžíce kakao
  • Dozdobení
    • šlehačka Instantní (Dr. Oetker dle návodu)
    • čokoláda

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Smíchat sypké suroviny, přidat ostatní + sníh, a upéct při 150 °C. Svařit 1 l mléka a 3 vanilkové pudinky a nechat vychladnout. Ušlehat změklé máslo, 80 g cukru moučky, 1 vanilkový cukr a 3 lžíce kakaa. Po vychladnutí pudinku zašleháváme do máslového krému.
2
Důležité jsou stejné teploty pudinku a krému, aby se hmota nesrazila. Rozetřeme na upečený plát těsta. Ušleháme 2 šlehačky Dr. Oetker dle návodu na obalu a rozetřeme na pudinkový krém. Povrch ozdobíme strouhanou čokoládou.
Zařazení: Moučníky Řezy

Komentáře k receptu

  • Naďa Lhotáková
    Naďa Lhotáková |

    24. 4. 2008 20:06

    Vyzkoušela jsem,místo inst.šlehačky jsem ušlehala normální,do krému jsem nedala kakao/to se u nás moc tmavé nemusí/.Vzala jsem do práce,rozpývali se kolegyňky.Dávám 1

  • Vilma
    Vilma |

    24. 4. 2008 10:13

    modifikovaný škrob a sušené bílky tvářící se jako šlehačka jsou poměrně typickou pařížskou surovinou:-)