Šunka ve vinné omáčce

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g uzená šunka vcelku
    • 2
      ks cibule
    • 5
      ks jalovec kuličky
    • 1
      lžíce ocet
    • olej
    • 50
      g hladká mouka
    • 300
      ml vývar
    • 100
      ml bílé víno
    • sůl
    • 100
      ml smetana
    • 1
      ks pórek
    • petrželová nať

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nadrobno nakrájenou cibulku uvaříme s rozdrceným jalovcem, octem, 3 lžičkami vody, dokud se tekutina nevypaří. Z oleje a mouky uděláme zásmažku, zředíme ji vývarem a povaříme. Přidáme víno, cibulovou směs, osolíme a přivedeme k varu. Potom ji přecedíme a smícháme se smetanou. Šunku nakrájíme na silnější plátky a na sucho po obou stranách opečeme.
2
Do jemně vymazaného pekáče klademe šunku, zalejeme omáčkou a pečeme při střední teplotě asi 10 minut. Vyjmeme z trouby, posypeme sekanou petrželovou natí a na tenoučká kolečka nakrájeným pórkem a ihned podáváme s bagetou nebo bílým chlebem.
Zařazení: Chuťovky Ze šunky

Komentáře k receptu

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    21. 3. 2006 09:47

    Prosím zaradiť medzi veľkonočné jedlá. Ďakujem : )