Studená okurková polévka

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 13
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Vlastina

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks bílý jogurt
    • 0,5
      l kefír
    • 0,5
      kg okurka salátová
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      lžička kopr (Sekaný, čerstvý)
    • 2
      ks vlašské ořechy (Hrsti, sekané)
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • drcený kmín

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Utřený česnek smícháme s olejem, přidáme strouhanou okurku, ořechy. Zalijeme kefírem, ve kterém jsme rozmíchali jogurty, osolíme a nakonec přidáme sekaný kopr. Promícháme a dáme vychladit. Podáváme s pečivem nebo slanými sušenkami jako letní svačinu nebo večeři.
Zařazení: Polévky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Anonym
    Anonym |

    19. 7. 2007 17:00

    Polévka nám teď, když je takové vedro moc chutnala jako letní večeře.

  • Marie Pospíšilová
    Marie Pospíšilová |

    19. 6. 2007 11:21

    Děláme polévku podobně, ale přidáváme navíc na kostičky nakrájené kyselé okurky a další zeleninu lupínky ředkviček (bez "masa"), rajčata atd. prostě co dům a fantazie dá. Taky se osvědčilo do kefíru rozmíchat hotové zálivky na salát jogurtová, česneková ... Na léto je to lahoda :-))

  • Vlastimila Vacková
    Vlastimila Vacková |

    7. 10. 2005 20:28

    Osvěžijící, lahodná polévka, jednička. Ještě ji sypu krutony