Studená melounovookurková polévka

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
20 minut
6
porce
neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g meloun (dužnina)
    • 1
      ks okurka salátová
    • 150
      ml pomerančová šťáva
    • 10
      ks máta (lístků)
    • sůl
  • K podávání
    • 1
      plátek listové těsto
    • 100
      ml slunečnicový olej
    • 2
      plátek parmská šunka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Dužninu melounu nakrájejte na velké kostky a zbavte případných zrníček. Oloupanou okurku nakrájejte rovněž na kostky a obojí rozmixujte s pomerančovou šťávou a mátou dohladka. Vzniklý krém ještě protřete sítem a dochuťte špetkou soli. Až do doby podávání uchovejte v chladu. Z těsta nakrájejte čtverečky nebo trojúhelníčky a vysmažte je v horkém oleji dozlatova. Nechte na kuchyňském papíru odsát přebytečný tuk a podávejte k polévce spolu s kousky šunky.
Zařazení: Polévky

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.