Studené rizoto alla mediterranea

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
4
porce
neuvedeno
autor: pippiva

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g rýže parboiled
    • 300
      g mozzarella
    • 10
      ks cherry rajčátka muze byt i vice
    • 8
      ks sušená rajčata nakladana v oleji
    • 15
      ks černé olivy cca, vypeckovane
    • 2
      lžíce kapary
    • 2
      lžíce strouhaný parmazán 2-3 lzice
    • bazalka cerstva
    • 4
      ks ančovičky
    • panenský olivový olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rýži uvaříme v dostatečném množství osolené vody, do vody přidáme trochu oleje. Hotovou rýži slijeme a propláchneme studenou vodou, abychom zastavili proces vaření. Necháme okapat.
2
Mozzarellu nakrájíme na kostky, olivy na kolečka, sušená rajčata a ančovičky necháme okapat a nakrájíme na drobno. Cherry rajčátka rozkrajíme na čtvrtky. Vše dáme do mísy společně s rýží. Dále přidáme bazalku nakrájenou nadrobno, 2-3 lžíce ol. oleje, kapary, parmezan, případně osolíme a promícháme. Necháme odležet v lednici do druhého dne. Podáváme při pokojove teplotě.
3
Množství jednotlivých ingrediencí dávám od oka, můžeme si jej upravit podle své chuti.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Sluníčko
    Sluníčko |

    13. 6. 2012 14:26

    jako rizoto mi to nepřijde, ale salát je to moc dobrý a pochutnali jsem si už dneska. zbytek zkusíme proleželý, když vydržíme ho nesníst :-D