Autor:

Středomořský bažant

Střední
Ingredience
Pršut  
Šalotka 5 ks
Česnek 3 stroužek
Červené víno  
Bouquet garni  
Tymián  
Bobkový list  
Pepř celý  
Pepř mletý  
Nové koření  
Oregáno  
Saturejka  
Bazalka  
Kapary  
Pomerančová marmeláda  
Olivový olej  
Marináda
Koření
VŠE kromě oregána, saturejky a bazalky
 
Víno  
Olej  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Zvěřina

Bažanta naporcujeme a nejméně den předem naložíme do marinády a uložíme do chladu.

Poté maso osolíme, mírně opepříme a opečeme na oleji. Přidáme celé šalotky a stroužky česneku a ještě opékáme.

Přendáme do pekáče, vlijeme marinádu a pečeme. Postupně podléváme vodou a červeným vínem. Ke konci dochutíme oregánem, saturejkou a bazalkou a kousky masa obalíme či pokryjeme pršutem a dopečeme.

Omáčku v závěru trochu přisladíme pomerančovou marmeládou.

Podáváme nejlépe s francouzskou bagetou či italskou ciabattou, event. s opečenými brambory.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
3
3 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 3 (hodnoceno 1x)
Tradiční menu Nejlepší vánoční recepty: Menu na Štědrý večer [Vánoce 2015] Články z

Komentáře k receptu: Středomořský bažant

Komentáře

  1. jakub pekny   17.03.2008 | 9:31 | reagovat | závadný

    fujjj

  2. Patrick Schmitt   16.03.2008 | 19:11 | reagovat | závadný

    Až na tu marmeládu se mi to líbí. To bych asi spíš přidal trošku pomerančové šťávy s cukrem nebo karamelem. Ještě bych chtěl udělat poznamku, že ta zkomolenina "pršut" je to, čemu se normálně říká proscuitto. Musel jsem si to vyhledat, protože mi to vůbec nic neříkalo. Znám jen italský název a jiní lidé možná také. V receptu by také mělo být uvedené, kdy se přidává divoké koření a bouquet garni, přičemže se divím, že kromě bouquetu garni se tam má přidát ještě tymián a bobkový list. Oboji je totiž součástí bouquetu garni...

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač
VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy
Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění? Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web