Štola

Snadné
Ingredience
Hladká mouka 370 g
Cukr krystal 125 g
Tuk
nejlépe rama na pečení
150 g
Prášek do pečiva 1,5 balení
Tvaroh 250 g
Vejce 2 ks
Vanilkový cukr 1 balení
Rozinky  
Oříšky  
Čokoláda  
Sušené ovoce
... atp.
 
Pečící papír  

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Sladké

Všechny uvedené ingredience smícháme, vypracujeme těsto a uděláme podlouhlý válec o průměru asi 5-10 cm. Položíme na pečící papír šikmo, protože nám vznikne celkem dlouhý válec.

Pečeme 35 minut. Horké potřeme máslem a pocukrujeme.

Ještě rada - do těsta dáváme kousky ořechů, nejlépe vlašských, kousky čokolády a sušené ovoce např. meruňky, ananas vše nakrájené na kousky. Příprava je velmi rychlá a výsledek nezklame.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
3+
3.5 2 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 3+ (hodnoceno 2x)
Houbová dršťkovka Večeře na zahřátí Články z

Komentáře k receptu: Štola

Komentáře

  1. Islapakova   09.04.2011 | 17:48 | reagovat | závadný

    Bramborový med????? Super!!!! :-)

  2. recepty73   09.04.2011 | 17:34 | reagovat | závadný

    ...moučníky :-\

  3. Míla Kořínková   06.12.2007 | 11:06 | reagovat | závadný

    Tahle štola je naprosto vynikající, peču ji i během roku xkrát.Dadušo, upeč ji teď,jako každé tvarohové těsto je nejlepší druhý den, uvidíš, že budeš mít úspěch a na svátky stačí když ji upečeš 23.12.Já si do mísy dám mouku s cukry a peč. práškem, přidám pokrájené suché plody, přidávám i kandované třešně, promíchám, pak tam vrazím vejce, heru a tvaroh ( lepší je kostkový, než vaničkový), zhruba propracuju, aby se to spojilo, pak vyklopím na pomoučený vál, ještě propracuju, rozmačkám do obdélníkové placky,a do povrchu zamačkám čtverečky čokolády.Zaroluju,přendám na papír na plechu a za 45 min.je pečeno.Spodek štoly už nepotírám (viz můj starší příspěvek),je do dvou dnů pryč.Na svátky budu péct tři :-)))

  4. Di   05.12.2007 | 21:36 | reagovat | závadný

    Rozhodně ne, Dadušo. To by asi již byla pořádně tvrdá. Jíme hned.

  5. daduša   05.12.2007 | 21:04 | reagovat | závadný

    Recept se mi moc líbí, ráda bych ho vyzkoušela na vánoce. Akorát by mě zajímalo, jestli štolu dáváte uležet 2-3 týdny, stejně jako štolu z droždí?Děkuji.

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci
Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru! Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru!
Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web