Staročeská koprová polévka

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks cibule větší
    • 0,5
      hrnek sušené houby
    • 4
      ks brambory
    • 0,5
      l kyselé mléko (i sladké)
    • 2
      lžíce hladká mouka 1 -
    • 1
      svazek kopr (i sterilovaný)
    • 1
      kostka masox
    • 1
      ks vejce
    • 1,5
      l voda
    • kmín
    • sůl
    • ocet (Případně)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do hrnce vlijeme vodu, přidáme nakrájenou cibuli, lžičku kmínu a houby a vaříme. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Propláchneme je a vhodíme do polévky. Přidáme kostku masoxu a vaříme doměkka. V mléce rozkvedláme mouku a vlijeme do polévky. Dobře promícháme a opět uvedeme do varu.
2
Kopr nasekáme a vmícháme do polévky. Necháme ještě chvíli povařit, přikyselíme podle potřeby octem, polévkovým kořením, případně přisolíme a po ukončení varu vmícháme vejce. Dále už nevaříme. Polévku můžeme zjemnit lžičkou másla.
Zařazení: Polévky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Tereza T
    Tereza T |

    14. 7. 2011 11:28

    Opraveno, díky.

  • Ladia
    Ladia |

    14. 7. 2011 11:14

    Litr mléka, 3 litry vody ? A množství u ostatních ingrediencí?

  • Jana Pustějovská
    Jana Pustějovská |

    27. 4. 2004 13:05

    Polévka je skvělá, je hodně sytá. Všichni jsme si pochutnali.

  • Michaela Diartová
    Michaela Diartová |

    26. 4. 2004 08:49

    Je to jiným názvem Kulajda, na Táborsku se tomu říká kudlanky.Dá se jíst i studené v horkých dnech. Mohu vřele doporučit. Já tam ale nedávám cibuli.