Autor:

Srdíčka z vařených vajec

Střední
Ingredience
Vejce
Natrvdo
3 ks
Moučkový cukr 80 g
Máslo
Nebo rostlinného tuku
180 g
Vanilkový cukr 1 balíček
Sůl 1 špetka
Skořice 1/2 lžička
Hřebíček mletý
Nebo kardamonu
1/4 lžička
Polohrubá mouka 250 g
Mandle - loupané
Mleté
50 g
Na slepení
Malinový džem
Nebo rybízový džem
50 g

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Cukroví

Vejce uvaříme na tvrdo, necháme úplně vychladnout, oloupeme a vyjmeme z nich žloutky. Žloutky prolisujeme jemným sítkem nebo nastrouháme na jemném struhadle. K žloutkům přidáme mouku, cukry, koření a mandle. Zpracujeme na vále v těsto. Zabalíme do mikrotenového sáčku a dáme nejméně na hodinu do lednice odpočikńout. Potom vyválíme na výšku cca 3 mm. Vykrajujeme srdíčka. Do poloviny srdíček vykrojíme dírku nebo malé srdíčko.

Pečeme v předehřáté troubě při teplotě 200 °C (v horkovzdušné 160 °C). Hotová srdíčka slepujeme džemem - vždy jedno plné a jedno s dírkou. Před slepením srdíčko s dírkou obalíme v cukru.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Reklama
Tip na víkend: Kávové dezerty Články z

Komentáře k receptu: Srdíčka z vařených vajec

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě 6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě
Blanka Milfaitová: Cestují, vařím marmelády. Nejsem pitomá, abych dělala věci jinak Blanka Milfaitová: Cestují, vařím marmelády. Nejsem pitomá, abych dělala věci jinak
Řapíkatý celer: Kouzelná potravina, která hubne za vás? Řapíkatý celer: Kouzelná potravina, která hubne za vás?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web