Autor:

Špízy (ražničí) se zelím

Snadné
Množství dle počtu strávníků:
Vepřové maso
nebo drůbeží
 
Slanina
nebo uzený špek
 
Kabanos
nebo špekáčky ....
 
Cibule  
Olej  
Sůl  
Pepř mletý  
Kysané zelí  
Sojová omáčka
dle chuti
 
Špízy (ražničí) se zelím

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové, Drůbeží, Uzeniny

Ražničí připravíme klasickým způsobem. Na namočené špejle nebo kovové jehlice střídavě napichujeme kousky osoleného a opepřeného masa, plátky slaniny (špeku), cibule a uzeniny. Na pánvi s malým množstvím rozpáleného oleje ražničí ze všech stran osmažíme dozlatova a uložíme v teple. Do výpeku dáme okapané kysané zelí (neproplachovat!), které necháme dobře prohřát, výpečky z ražničí se uvolní a dodají zelí masovou chuť. Nakonec zelí dochutíme sojovou omáčkou (pokud ji nemáme rádi, vynecháme ji) a společně s masem podáváme.

*Příloha: hranolky, pečené, vařené, šťouchané brambory...

*Zelí můžeme použít i čerstvé bílé nebo čínské (pevnější část), které necháme smažením změknout na skus.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1
Pikantní pečený bůček Tip na víkend: Oblíbené vepřové maso Články z

Komentáře k receptu: Špízy (ražničí) se zelím

Komentáře

  1. Mája   07.04.2016 | 14:26 | reagovat |

    Výborná změna ! Zelí bylo snad ještě lepší než dělám ke knedlíku s pečeným masem .

  2. Stáňa   29.05.2015 | 6:54 | reagovat |

    Výborné :-)

  3. Jolana   14.10.2014 | 19:32 | reagovat |

    Vynikající ;) dobrá vychytávka s tím zelím ;)

  4. Andrea   25.09.2013 | 14:53 | reagovat |

    Fantastické!! To zelí se ochutí výpečky a sojovou omáčkou naprosto dokonale a mohla bych ho sníst klidně sama. Lakomá ale nejsem, tak si je brzo zas uděláme a zelím nebudu šetřit. Autorovi dííííky <:-) .

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě
Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit? Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit?
Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web