Špeclová bašta

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • voda
    • slunečnicový olej
    • olivový olej
    • máslo
    • 1
      ks cibule
    • 5
      ks žampiony
    • kmín
    • sůl
    • pepř mletý
    • 0,5
      l mléko Nebo smetany
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 1
      ks tavený sýr
    • 2
      svazek špenát Nebo mražený špenát
    • 3
      stroužek česnek
    • petrželka
    • červená cibule
    • mrkev Kousek

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Dáme vařit vodu, do které jsme přidali sůl a pár lžic oleje, když se voda vaří, přidáme celé balení špeclí. Vaříme asi 20 minut.
2
Mezitím nachystáme omáčkku: do hlubšího hrnce dáme olej a kousek másla, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a dusíme, pak přidáme nakrájené žampiony a osolíme, opepříme a okmínujeme, dále dusíme, po chvíli přidáme mléko, v němž jsme rozkvedlali 2 lžíce mouky, zamícháme a podle hustoty můžeme přidat vývar z vařících se špeclí.
3
Pak přidáme tavený sýr a necháme jej řádně rozpustit. Špenát nakrájíme na proužky a přidáme 5 minut před koncem vaření do omáčky a nakonec přidáme lisovaný česnek. Podle chuti dosolíme. Uvařené špecle přendáme k omáčce a lehce promícháme.
4
Na talířích jednotlivé porce posypeme čerstvou sekanou petrželkou, nadrobno nakrájenou čerstvou červenou cibulí a nahrubo nastrouhanou čerstvou mrkví.

Komentáře k receptu

  • Kajkajak
    Kajkajak |

    24. 4. 2011 16:19

    bastu muzete pripravit z jakychkoliv testovin :)