Autor:

Snídaně na druhý den

Střední
Ingredience
Bageta
Nebo chlebíčková veka
1 ks
Mléko 1/2 l
Vejce 8 ks
Cukr krupice 2 lžíce
Sůl 1 špetka
Vanilková tresť 1 lžíce
Skořice
Mletá
1 lžička
Máslo
Nebo margarin nakrájený na malé kousky
2 lžíce
Snídaně na druhý den

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Pečivo

Vymažte tukem pekáč o přibližných rozměrech 30x20x5. Nařežte veku či bagetu na silnější plátky (3 cm) a položte je v jedné vrstvě do pekáče těsně vedle sebe. Ve větší míse vyšlehejte vejce s ostatními přísadami vyjma másla a zalijte směsí plátky v pekáči. Pokryjte víkem nebo alobalem a nechejte přes noc v lednici.

Druhý den ráno, ten první co vejde do kuchyně, sundá s pekáče alobal či víko, rozdělí v malých kouskách 2 lžíce másla na všechny plátky směsí nasáklé veky a vloží pekáček do trouby. Zapne na 175 °C a peče 45-50 minut, až je veka trochu nafouklá a lehce hnědá. Pekáč pak vyndáme z trouby a necháme asi 5 minut ustát.

Následně krájíme porce a servírujeme je buď s javorovým syrupem, medem, jogurtem nebo kysanou smetanou a čerstvým nebo kompotovaným ovocem. Co vystydne a zbyde ovšem chutná dobře také.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
1
5 4 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 4x)
Originální přílohy k hovězímu masu Články z

Komentáře k receptu: Snídaně na druhý den

Komentáře

  1. recepty73   09.05.2011 | 23:25 | reagovat | závadný

    ...trochu nafouklá veka :-D - giganticky, ale po vyndání trochu splaskla ;-) ...

  2. Simča Sládková   22.11.2006 | 0:01 | reagovat | závadný

    No zajímavy ano, ale u nás od prvního vejití do kuchyně zhruba do 30 minut všichni opouštějí byt... tak snad je to na víkend...

  3. Gabriela B   21.11.2006 | 21:18 | reagovat | závadný

    Výborné. Něco podobného znám pod názvem French Toast (francouzský toust). Moje oblíbená snídaně. Akorát, že plátky veky opékám do zlatova na másle. Určitě vyzkouším tuhle variantu v troubě.

  4. Di   21.11.2006 | 8:03 | reagovat | závadný

    Rozhodně zajímavý nápad.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová
Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web