Autor:

Smažené pečivo

Střední
Ingredience
Polohrubá mouka 350 g
Máslo 80 g
Citronová šťáva 2 lžíce
Bílé víno 1 dl
Smetana 3 lžíce
Cukr 1 lžíce
Sůl  špetka
Žloutek 3 ks
Rostlinný olej  
Moučkový cukr  
Vanilkový cukr  

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Sladké

Do prosáté mouky rozdrobíme změklé máslo, přidáme cukr, citronovou šťávu, špetku soli a smetanu, podle potřeby zalijeme vínem a zaděláme tužší těsto. Necháme asi 2 hodiny rozležet. Poté těsto rozválíme na slabý plát (asi 2 mm), nakrájíme na obdélníky nebo kosočtverce a v rozehřátém oleji smažíme dorůžova. Pečivo sypeme cukrem smíchaným s vanilkovým cukrem a podáváme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Na vdolky i do buchet. Skvělá domácí povidla ze švestek a hrušek Články z

Komentáře k receptu: Smažené pečivo

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Cvičíte jógu, abyste zhubli? Blbost, tvrdí lektorka! K čemu se hodí? Cvičíte jógu, abyste zhubli? Blbost, tvrdí lektorka! K čemu se hodí?
5 andělů, kteří vám pomůžou najít a udržet lásku 5 andělů, kteří vám pomůžou najít a udržet lásku
Tři ženy prozradily, proč si začaly se ženáčem. Co jim to dalo? Tři ženy prozradily, proč si začaly se ženáčem. Co jim to dalo?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web