Bramborovo-dýňová kaše s bylinkami

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 16
neuvedeno
2
porce
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g brambory - oloupané
    • 500
      g dýně - oloupaná
    • 25
      g máslo
    • 1
      snítka rozmarýn - čerstvý
    • 1
      snítka snítka tymiánu - čerstvý
    • 1
      stroužek česnek - oloupaný, větší
    • sůl
    • smetana ke šlehání dle potřeby

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory a dýni pokrájíme na kostky, zalijeme vodou, osolíme, přidáme nožem rozmáčknutý česnek, rozmarýn a tymián a uvaříme doměkka. Vodu pak slijeme, bylinky vyndáme, česnek nemusíme vyndavat a vše rozmixujeme na hladkou kaši společně s máslem. Zjemnit kaši můžeme troškou smetany, ale nutné to není.
2
Bylinkovou kaši podáváme k rybě, drůbežímu, vepřovému i hovězímu masu nebo se ztraceným vejcem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Dáda
    Dáda |

    15. 10. 2016 15:46

    Výborná! Chutnala nám skoro víc než dýňový krém.

  • Katka Matějková
    Katka Matějková |

    21. 8. 2016 16:07

    Kaše byla výborná. A malej kolik jí zdlabal!

  • Jandová
    Jandová |

    16. 8. 2015 12:06

    Excelentní příloha.

  • Blanka
    Blanka |

    13. 10. 2014 12:33

    Kaše je naprosto úžasná a dávala jsem teda jen rozmarým. Smetanu jsem nepotřebovala, konzistence brambor a dýně byla podle mně akorát a synovi jsem namluvila, že je to sluníčková kašička a tak jí snědl plný hluboký talíř. Děkuji a řadím k našim dalším oblíbeným kaším.